*GOOGLE’da tutarlı arama sonuçları elde etmenin en kolay yolu doğru ve ayrıntılı aramalar yapmaktan geçiyor. Arama kutusuna, aradığınız şeyle ilgili mümkün olduğu kadar çok kelime girmek işinizi kolaylaştırıyor. Mesela güncel hava durumunu öğrenebileceğiniz bir site arıyorsanız, ‘hava’ kelimesini aratmak genelde yetmeyecektir. Bunu yerine; hava durumu istanbul güncel gibi bir kombinasyondan daha iyi sonuçlar alabilirsiniz.

*GELİŞMİŞ Arama: Sonuç almanıza bu da yetmiyorsa “Gelişmiş Arama” bölümünü tıklayabilirisiniz. Burada arama sonuçlarını daha da daraltmak mümkün. Mesela ad soyad gibi ardışık gelen isimleri, ‘aynen girildiği gibi’ bölümüne yazıp bulabilirsiniz. (Bunu normal arama kutucuğundan, tırnak içinde “ad soyad” şeklinde arayarak da aynı sonuçlara ulaşılabiliyor.)

*HESAP makinesi: Google hep başka sayfalara yönlendirir diye bir şey yok. Bazı bilgilere arama kutusu üzerinden de doğruca ulaşabilirsiniz. Örneğin hesap makinesi özelliği sayesinde, temel matematik işlemlerini, ölçüm birimleri dönüşümlerini ve matematik problemlerini çözebilirsiniz

*books.google.com.tr: Bu adresteki ‘Kitap Arama’ motoru sayesinde kitapların tam metinlerini arayabilir, birçok yeni kitap keşfedebilir ve bunları nereden satın alabileceğinizi de öğrenebilirsiniz.

*KİŞİSEL Google: Tüm bu yardımcı hizmetler dışında hâlâ bir ihtiyacınız varsa size iGoogle’ı öneriyoruz. iGoogle, Google’ın kişiselleştirilebilen başlangıç sayfası. Bu güzel hizmete ulaşmak için tek yapmak gereken www.google.com.tr/ig yazmak...

(Akşam)

Editör: Wan Haber