Uzun bir süredir GOOGLE mühendislerinin üzerinde çalıştığı sürücüsüz araç modelinin tanıtımı yapıldı. Sürücü olmadan bilgisayar yardımıyla yolda kendi kendine gidebilen bu araç Teknoloji'de bir devrim olarak nitelendiriliyor. Kendi kendine istediği konumara hareket eden aracın ilk prototipi tanıtıldı. Aracın çok yakın birzaman sonra yol test sürüşlerininde başlayacağı belirtiliyor...

Teknoloji dünyasının önemli firmalarından olan Google, uzun yıllardır kendi kendine hareket edebilen yani otonom araçlar üzerinde çalışıyor. Firma geçen Mayıs ayında bu araçlarından birinin tanıtımını yapmıştı. Ancak bu otomobil henüz tam anlamıyla yollara çıkabilecek bir ürün değildi.

Google yaptığı açıklama ile tam anlamıyla çalışan ve gerçek yol testlerinde kullanılabilecek ilk otonom aracın hazır olduğunu duyurdu. Firma resmi internet sayfasında yaptığı açıklamada ilk aracın hazır olduğunu ve yol testlerine kısa süre sonra başlanacağı ifade edildi. Google'ın otonom aracının 2015 yılında Kuzey California'da test edileceği açıklandı.

kendi kendine giden google aracı

Tam anlamıyla testler tamamlanana kadar otomobilde standart araçlarda olan manuel kontrollerin de olacağı belirtildi. Testlerin ne zaman biteceği ya da araçların ne zaman kullanıma sunulacağı konusunda ise açıklama yapılmadı. Google daha önce de test araçlarını California'da test ediyordu. Ancak bu araçlar firmanın kendi üretimi değil, seri üretim otomobillere monte edilen aksesuarlarla oluşturulmuş çözümlerdi.

Editör: Wan Haber