KİEV - Dünyanın önde gelen arama motorlarından Google, Ukraynalıların 2012 yılı içerisinde en çok aradığı kelimelerin sıralamasını yayınladı.

Google Ukrayna temsilciliğinden yapılan açıklamada Ukraynalıların; Euro 2012, Eurovision Şarkı Yarışması, Ukrayna seçimleri ve online film izlemek başlıklarını aradığı bildirildi.

Ukraynalı Google kullanıcıların en popüler 10 araması şöyle:

1. Online film izleme
2. Euro 2012
3. youtube
4. YSK (Yüksek Seçim Komisyonu)
5. Eurovision 2012
6. Oksana Makar
7. Olimpiyatları 2012
8. İstenmeyen Kişilerin Adası
9. Vkontakte Sayfam (facebook benzeri sosyal ağ)
10. Odnoklassniki ru (sınıf arkadaşları sosyal ağı)

Ukraynaların aradığı kişilerin başında 10 Mart'ta Nikolayev şehrinde üç kişinin tecavüzüne uğrayan daha sonra boğazlanıp üzerine de benzin dökülerek yakılan Oksana Makar geldi. Saldırının ardından bir eli ve iki ayağı kesilen Makar, enfeksiyon, akciğerlerinde doku kaybı ve beyninde oluşan ödem nedeniyle hayatını kaybetmişti. Makar'a bu işkenceyi yapanların güçlü bağlantıları nedeniyle serbest bırakılması halkın tepkisine neden olmuştu.

Ülke halkı Makar'dan sonra sırasıyla; Whitney Houston, Marina Golub, Pussy Riot ve Bogdan Stupka'yı aradı.

Google'da en çok merak edilen sporcuların başında ise siyasete atılarak parlamentoya giren dünyaca ünlü boksör Vitaliy Kliçko geldi. Vitaliy'i kardeşi Vladimir Kliçko, Andriy Şevçenko, Oleg Blohin ve Eugene Linnet takip etti.

Google'da Ukraynalılar ayrıca; aşk nedir, mutluluk, ben bir aptalım, saçım dökülüyor, benim şampuanım, göz seğirmesi, ex.ua kapatıldı, nasıl hamile kalırım, nasıl vampir olurum, kravat nasıl bağlanır, pirinç haşlama, nasıl sigara bırakılır, nasıl kilo verilir, otomobil, telefon, laptop, iphone5, bisiklet, Kiev daireler, TV, tablet, motosiklet ve buzdolabı başlıkları ile ilgilendi. CİHAN

Editör: Wan Haber