Dünya'nın en büyük arama optimizasyonu olan Google, android platformunu her geçen gün biraz daha sağlamlaştırarak geliştiriyor. Daha önce androidle alakalı çeşitli iddialar gündeme gelirken Google, güvenliğe önem verdiğini bugün açıklanan raporlarla kanıtladı.

Ender Öztürk / Shift Delete

Google, açık kaynaklı olduğu için zararlı yazılımlara ev sahipliği yapan Android platformu için geçtiğimiz yıl çeşitli güvenlik tedbirleri alacağını açıklamıştı. Google, güvenliğe önem verdiğini bugün açıklanan raporlarla kanıtladı.


2014 yılına ait Android platformunun güvenlik raporlarına göre artık cihazlara zararlı yazılım yüklenme oranı %1 seviyesinde. Bu rakamın geçtiğimiz yıl %2’nin üzerinde olduğunu belirtelim.
Bu %1’lik oran Google Play’den yüklenmeyen uygulamaların zararlı olduğunu gösteren bir veri. Google Play’de yer alan uygulamaların zararlı olan oranı ise %0.15’te kalıyor. Bizim size tavsiyemiz eğer güvenli bir şekilde kullanmak istiyorsanız modifiye edilmiş APK dosyaları yerine Google Play’de yer alan uygulamaları yüklemeniz yönünde olacak.

Editör: Wan Haber