Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gönüllü Gençlik Topluluğu tarafından hazırlanıp yürütülecek olan "Gönüllülük bir yaşam biçimidir" isimli Avrupa Birliği Bakanlığı Eğitim ve Gençlik programlarınca kabul edilerek, finanse edilmeye hak kazandı.
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gönüllü Gençlik Topluluğu önemli bir projeyi hayatiyete geçirecek olmanın mutluluğunu yaşıyor. "Gönüllülük bir yaşam biçimidir" isimli proje 21-28 Şubat 2013 tarihinde 6 farklı ülkeden 35 katılımcı gencin katılımıyla Erzurum da gerçekleştirilecek. Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Proje Koordinatörü Ahmet Efe, "Gönüllülük bir yaşam biçimidir" projesinin Erzurum da yaşayan gençlerin oluşturduğu bir gençlik değişim projesi olduğunu söyledi. " Gençler arasında kültürel kaynaşmayı, yeni ve farklı değerleri öğrenmeyi ve gençliğin gelişiminde uluslararası bir boyut katması hedeflenerek, Avrupa çapında gönüllü çalışmaların gelişimine katkı sağlanmak istenmektedir. Katılımcı ülkeler: Romanya, Yunanistan, İtalya, Bulgaristan, Estonya ve Türkiye. Her ülkeden 4 katılımcı 1 lider, Türkiye'den 9 katılımcı 1 lider yer alacak. Projemizde 6 farklı ülkeden 35 gençle birlikte gönüllülük temalı faaliyetleri yaygın eğitim metotlarını kullanarak projemizde gençlik çalışanlarının bilgi, beceri ve yeteneklerini geliştirmeyi hedefliyoruz" dedi.
PROJENİN TEMEL HEDEFLERİ
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gönüllü Gençlik Topluluğu tarafından yapılan projenin temel hedefleri arasında şunlar yer alıyor:
"Gençlerin Gönüllü Çalışmalara teşvik edilmesini sağlamak ve gönüllü faaliyetlerin sayısının artmasına katkı sağlamak. Gönüllü faaliyetlerin toplumda pozitif algısını güçlendirmek. Toplumda aktif vatandaşlığı, gençlik katılımını vurgularken Avrupa Vatandaşlığının geniş bir perspektifte anlaşılmasını sağlamak. Şuan ki var olan gönüllü sistemleri anlama ve gelişimi için eylemler geliştirmek. Gönüllü çalışmalarda farkındalığı arttırırken, gençlik programlarının yaygınlaşmasını sağlamak. Ülkemizin ve ülke kültürünün tanıtılmasını sağlamak."
Gönüllü Gençlik Topluluğu Proje Koordinatörü Ahmet Efe, Proje katılımcıların Avrupa çapında gönüllü faaliyetlerle sosyal uyumu arttıracağını ve dolayısı ile Avrupa vatandaşlığının güçlenmesine sebep olacağını belirterek şunları söyledi:
"Ülkemizde halen Avrupa vatandaşlığının yanlış anlaşılması bazı sorunlar oluşturmakta, bu yanlış anlaşılmaları ortadan kaldırmak için projenin yerelimizde Avrupa vatandaşlığına etkisi pozitif etki yaratacağı düşüncesindeyiz.Projemiz boyunca yapacağımız bazı çalışmalar şunlardır: Kültürlerarası öğrenme ve İletişim (Atölye çalışması) Gönüllü yönetim döngüsü, Kültürlerarası gece, Türk gecesi halkoyunları gösterisi, Gönüllü projelerin sayısının ve kalitesinin arttırılması için eylem planı oluşturma (Köy Okulu çevre düzenlemesi ve boyama) Bir Gönüllünün Hikâyesi Tiyatro çalışması, Yerel geziler, Katılımcılarla takip proje çalışması."
(AA-AA-Y)

14.02.2013 10:34:16 TSI

Editör: Wan Haber