Kütahya'nın Gediz ilçesinde, bir süre önce Kaymakamlık tarafından oluşturulan afet gönüllülerine Arama ve Kurtarma Eğitimi verildi ve tatbikat yaptırıldı.
Kütahya Valiliğince İlçelerde Afet gönüllüleri oluşturulması çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen Arama ve Kurtarma Eğitiminde, daha önce Kaymakamlık tarafından tespit edilen ve eğitim almış gönüllülere Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri tarafından, ekipler arası koordinenin ve kaynaşmanın arttırılması amacıyla eğitim verilerek tatbikat yaptırıldı.
Gediz Kaymakamlık Toplantı salonunda iki gün verilen eğitimlerde gönüllülere, Doğal Afetler ve Hafif Arama Kurtarma konularında eğitim verildikten sonra arazi şartlarında uygulamalı tatbikat yapıldı.
Arama ve Kurtarma eğitimlerine İlçe Kaymakamlığı, Orman İşletme Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Toplum Sağlığı Merkezi, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Mal Müdürlüğü ve Müftülükten gönüllüler katıldı.
Gediz merkez ve köyleri ile çevre il ve ilçelerde meydana gelebilecek muhtemel doğal afetlerde öncü ve yardımcı olarak Arama ve Kurtarma çalışması yapmak üzere 10'ar kişilik 3 tim oluşturuldu.
Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, kurumlar arasından tespit edilen gönüllülerle oluşturulan Arama ve Kurtarma timlerine hayati görevler düştüğünü, bu görevi üslenen kişilerin kendilerini çok iyi yetiştirmeleri gerektiğini söyledi.
Doğal Afetler, Hafif Arama-Kurtarma ve Yangın-İlkyardım konularında eğitim alan timlerin her an hazırlıklı olmaları gerektiğini de belirten Kaymakam Çorumluoğlu, "Sizler, ilçemiz ve çevresinde, hatta çevre illerde meydana gelebilecek doğal afetlerde öncü ve yardımcı olarak çalışacak arama kurtarma ekibi oldunuz. Bundan sonra verilecek eğitim ve tatbikatlarla daha yetenekli hale geleceksiniz" dedi.
(MA-EFE)

08.12.2012 12:45:17 TSI

Editör: Wan Haber