Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Alaplı Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknolojileri Bölümü 2. sınıf öğrencileri sosyal sorumluluk projeleri kapsamında ilçedeki ilkokula yemekhane yaptı.
BEÜ Alaplı Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknolojileri Bölümünden bir grup öğrenci. sosyal sorumluluk projeleri kapsamında bir ilkokulun kömürlük deposunu yemekhaneye çevirdi.
Alaplı Mollabey İlkokulu'nun zemin katına çok modern bir yemekhane salonu yapan öğrenciler güzel bir projeye imza atmanın onurunu ve gururunu yaşadı. Projede emeği geçen öğrencilerden,Ali Şahin, Rıdvan Açan, Emre Arık, Ceyhun Özdemir, Yasin Ayten ve Yunus Emre tam iki ay gibi bir çalışmanın ardından atıl durumda olan okulun zemin katındaki kömürlük deposunu modern bir yemekhaneye çevirdi. Yaklaşık 55 metrekare alanı tamamen elden geçiren öğrenciler öncelikle içinin çok alçak olmasından dolayı işe zemini kazmakla başladı. Bütün alanı kazan öğrenciler daha sonra içeri insan boyu girecek şekilde yükselterek okula büyük bir alan kazandırmış oldular. Daha sonra 55 metrekarelik alana Alaplı ve Ereğli esnafının yardımlarıyla beton döküldü, duvarlar örüldü, alçı çekilip, kalebodur örüldü, kapı ve pencerelerinde takılmasıyla tanınmayacak hale geldi. Bir ilke imza atan öğrenciler atıl durumda olan bir yeri emek ve becerileriyle günlük hayatta kullanılabilecek şekilde bir yemek salonuna dönüştürdü.
Proje ile ilgili bilgiler veren Alaplı Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknolojileri Bölümü 2. sınıf öğrencisi Ali Şahin, yemekhaneyi yaklaşık 2 aylık bir çalışma sonucu yaptıklarını söyledi.
Soysal sorumluluk projesi kapsamında minik öğrencileri sevindirmek amacıyla bu çalışmayı yaptıklarını belirten Şahin," Öncelikle okul müdürüyle yapmış olduğumuz görüşmede okulun zemin katının yemekhane yapmak istediklerini öğrendik. İşe bodrum katında bulunan ne varsa hepsini temizlemekle başladık. Çevre temizliği yaptık daha sonra çok alçak olan zemini kazdık ve inşaatına başladık. Son olarak modern bir hale getirdik. Bize projede her türlü desteği sunan Alaplı ve Ereğli esnafına ve diğer sınıf arkadaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Şuan ara tatili olduğu için okulların açılmasından sonra bir açılış yapmayı da düşünüyoruz" dedi.
(HH-SA)

30.01.2013 10:02:23 TSI

Editör: Wan Haber