Siirt Emniyet Müdürlüğü tarafından Türkçe bilmeyen vatandaşlarla daha iyi diyalog kurabilmek amacıyla polis memurlarına özel olarak Kürtçe ve Arapça kursları verilmeye başlandı.
Üç dilin konuşulduğu Siirt'te polis memurları, vatandaşlarla daha iyi bir iletişim kurmaları amacıyla Arapça ve Kürtçe kursu almaya başladı. Kurslara toplam 50 polis memuru katılıyor.
Siirt İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Büro Amirliği'nin uyguladığı çalışma kapsamında 2 ay boyunca 50 polis memuru, Arapça ve Kürtçe öğrenecek.
Kurslarla ilgili bilgi veren Siirt Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu, "İlimizde vatandaşlarımızla daha iyi ve daha sağlıklı iletişim kurabilmek amacıyla, gönüllü polis memurlarımıza Arapça ve Kürtçe kursu vermeye başladık. Müdürlüğümüze bağlı Toplum Destekli Şube Müdürlüğü bünyesinde başlattığımız bu kurslarda, Kürtçe ve Arapça dersi verilmektedir. Arkadaşlarımız bölgenin yöresel dillerini Kürtçe ve Arapça'yı öğrenmek istediklerini bizlere ilettiklerinde, konuyu Sayın Valimize arz ettik. Sağ olsun tüm çalışmalarımızda olduğu gibi bu fikrimize de destek verdi. Bizler de vatandaşlarımızla daha sağlıklı iletişim kurulması amacıyla dil kursu açtık. Hocalarımız eşliğinde 25 polis memurumuza Kürtçe 25 polisimize de Arapça kursu verilmektedir. Bu bölgede görev yapıyorsanız bu bölgenin dillerini de iyi öğrenmemiz lazım. Çünkü halkımızla paylaşacağımız çok şey var" dedi.

VALİ, AÇILAN KURSLARA DESTEK VERDİ
Siirt'te atandıktan sonra vatandaşlarla iyi diyalog kuran Siirt Valisi Ahmet Aydın, kursa hamilik yapıyor. Kurs gören polis memurlarını ziyaret eden Vali Aydın, vatandaşlarla kurulacak sağlıklı iletişimin önemine vurgu yaptı.
Siirt ilinin, üç dilin ve farklı kültürlerin bin yıldan beri barış, kardeşlik ve hoşgörü içinde yaşadığı bir kültür ve medeniyet şehri olduğunu belirten Vali Aydın,"Kursta verilen dersleri bir süre izledi.Kurs hocalarına çeşitli sorular sorarak, daha önce öğrendiği Kürtçe ve Arapça kelime haznesini geliştirmek istediğini ifade etti.
Daha sonra il emniyet müdürü Mutlu Ekizoğlu, Vali Aydın' a verdiği desteklerden dolayı, Toplum Destekli Polis işlemeli 10 numaralı formayı, hediye etti.
Vali Aydın, toplum destekli büro amirliği çıkışında, burada çeşitli kurslara iştirak eden çocuklarla sohbet ederek, kendilerine futbol maçı yapma sözü verdi.
(RÇ-Eİ-Y)

31.12.2012 19:16:39 TSI

Editör: Wan Haber