Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı AFKOM Şube Müdürlüğü'ne bağlı Gönüllü İtfaiyeciler Karamürsel Altınkemer'de buluştu. Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Çöpoğlu ve Karamürsel Kaymakamı Celil Ateşoğlu'nun da bulunduğu buluşmada denizaltı, sualtı ve balık adam eğitim çalışmalarının Altınkemer'de yapılacağı belirtildi.
Yaklaşık 120 gönüllü itfaiyecinin bulunduğu Karamürsel gerçekleştirilen yemekli toplantıya Çöpoğlu ve Ateşoğlu'nun yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Doğan Kara, Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanı İsmail Civelek, Belde A.Ş Genel Müdürü Kemal Yazıcı, Antikkapı Genel Müdürü Fahrettin Kandemir, AK Parti Karamürsel İlçe Başkanı Ahmet Türkel, AFKOM Şube Müdürü Ömer İslamoğlu, Önleme ve Eğitim Şube Müdürü Bülent Buldu, Müdahale Şube Müdürü Kadir Köktürk, Gönüllü İtfaiyeciler Birim Sorumlusu Ozan Kaplan, grup ve müfreze sorumluları ile çok sayıda gönüllü itfaiyeci katıldı.
Programı organize eden Karamürsel Altınkemer Gönüllü itfaiyeciler sorumlusu Ozan Kaplan yemeğe katılan herkese teşekkür etti. Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Çöpoğlu ise Türkiye'ye örnek olan gönüllü itfaiyecilik projesinin bu gibi etkinliklerle iletişim, işbirliği ve organizasyonu arttıracağını belirtti. Özveri ile bu sosyal sorumluluğu yerine getiren 120 gönüllü itfaiyeciye teşekkür eden Çöpoğlu, Karamürsel'de su üstü ve su altı kazalarında gönüllülere büyük iş düştüğünü belirtti.
Programda konuşan Karamürsel Kaymakamı Celil Ateşoğlu de, "Büyükşehir Belediyesi'nin çabalarıyla Mavi Bayraklı bir halk plajımız var. Tüm halkımız burada tertemiz denize giriyor. Burada yüzerken güvenliği sağlayan Gönüllü İtfaiyecilerimiz yaz boyunca can kurtarma görevi yapıyor. İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde denizaltı, sualtı ve balık adam eğitim çalışmaları da bu alanda yapılacak. Burası sualtı eğitim merkezi olacak. Katkısı olan herkese bende teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
2001 yılında başlatılan gönüllü itfaiyecilik projesinde toplam 46 dönemde 700 kişiye eğitim verildi. Kocaeli genelinde 16 gönüllü itfaiye istasyonunda hizmet verilmekte. Gönüllü itfaiyeci olmak isteyen vatandaşlar İtfaiye Dairesi Başkanlığı AFKOM Şube Müdürlüğü gönüllü itfaiyeciler birimine başvurmaları gerekiyor.
(MA-MA)

28.01.2013 11:24:34 TSI

Editör: Wan Haber