Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen "Gönül Elçisi Projesi" toplantısı, Şanlıurfa Polisevi'nde Vali Celalettin Güvenç'in eşi Turan Güvenç'in katılımıyla gerçekleştirildi.
"Gönül Elçisi Projesi" ile ilgili toplantıda, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından projenin tanıtım sunumu yapıldı. Projenin amacı hakkında bilgi veren yetkililer, toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalığın geliştirilmesi, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak gönüllü sayısının arttırılması, insan kaynağı ihtiyacının güçlendirilmesi ve gönüllü çalışmanın yaygınlaştırılması amacıyla başlatılan projenin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde gerçekleştirildiğini belirtti.
Gönül Elçisi Projesi'nin hedef kitlesinin kadın, çocuk, yaşlı, özürlü, gazi ve şehit aileleri ile diğer (Kent yoksulları, madde bağımlıları vb.) olduğunu ifade eden yetkililer, 'Gönül Elçisi' olarak tanımlanan bireylerin, hiç kimseden maddi karşılık beklemeden, yakın çevresi dışındaki dezavantajlı bireylerin yaşam kalitesini yükseltmeye çalışacağını kaydetti. Projenin, genel olarak toplum yararına olduğu düşünülen her hedefe ulaşmaya çalışmasıyla öne çıkacak bir proje olmasının önemi anlatıldı.
Vali Celalettin Güvenç'in eşi Turan Güvenç de projeyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, "İçinde yaşadığımız toplumda yardıma muhtaç kim varsa onlara yardıma koşan bir toplumuz. Bu proje kapsamında Şanlıurfa'da da Gönül Elçilerimiz insanların yardımına koşacak. Yardımsever bütün Urfalıların projemize desteklerini esirgemeyeceklerine inanıyorum" dedi.
(MUD-SO-Y)

12.02.2013 15:21:32 TSI

Editör: Wan Haber