Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından başlatılan 'Gönül Elçisi Projesi'nin tanıtımı yapıldı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın hazırladığı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde gerçekleştirilen Gönül Elçisi Projesi, Gölbaşı ilçesinde hayata geçiriliyor. Proje, Gölbaşı Halk Eğitim Merkezi'nde tanıtıldı. Toplantıya; Gölbaşı Kaymakamı Ali Edip Budan ve eşi Dilek Budan, Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Zeki Karataş, İlçe Sosyal Hizmetler Müdürü Mustafa Orhan, sosyal hizmetler uzmanları Bedriye Bozat ve Feride Atalay, kadın dernekleri temsilcileri, kadın kurum temsilcileri ve çalışan kadınlar katıldı.
Toplantının açılış konuşması, Kaymakam Budan ve eşi Dilek Budan tarafından yapıldı. Dilek Budan, bu projenin faaliyetleri ile de kendisinin ilgileneceğini söyledi. Gazi ve şehit ailelerine, dezavantajlı gruplara destek olacaklarını belirten Budan, iyileştirme merkezlerinden bilgiler aldıklarını ve yetkililerle görüştükten sonra yardımcı olmaya çalıştıklarını bildirdi. Proje ile ilgili bir sunum gerçekleştiren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Hizmetler Uzmanı Bedriye Bozat, gönüllülüğü yaygınlaştırmak istediklerini kaydetti. Yerel dinamiklerin harekete geçirilmesini önemsediklerini vurgulayan Bozat, bir gönüllüler ordusu kurmak istediklerini ifade etti. Gönül Elçisi Projesi'nin 2 yıllık ve 5 etaplı bir proje olduğuna değinen Bozat, hedef kitlelerinin ise mülki idare amirlerinin karar merceğindeki, sivil toplum kuruluşundaki kişilerin ve eşlerinin, ayrıca emeklilerin ve gençlerin de olduğunu bildirdi. Gönül elçisi olma konusunda katılımcılara slayt gösterisi eşliğinde bilgi verilirken, programın sonunda gönül elçisi olmak isteyenlere form dağıtıldı.
(KA-SO-Y)

23.01.2013 17:26:20 TSI

Editör: Wan Haber