Toplumda gönüllük kavramına yönelik farkındalığın geliştirilmesi amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülen Gönül Elçileri Projesi ile ilgili toplantı, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş'ın eşi Beyhan Demirtaş başkanlığında valilik makamında gerçekleştirildi.
Vali Mahmut Demirtaş'ın eşi Beyhan Demirtaş Başkanlığında Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya: Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, TOGEM Koordinatörü Sümeyye Şafak, kamu kurum ve kuruluş amirlerinin eşleri, STK başkanlarının eşleri ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü çalışanları katıldı.
Toplantıda konuşan Beyhan Demirtaş, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalığın geliştirilmesi, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak gönüllü sayısının artırılması, insan kaynağı ihtiyacının güçlendirilmesi ve gönüllü çalışmanın yaygınlaştırılmasını amaçlıyoruz. Sayın Başbakanımızın eşleri Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayelerinde 'Gönül Elçileri' projesinin ilk adımının geçtiğimiz Aralık ayında Ankara'da gerçekleştirildi. Gönüllülük insanları mutluluğa ulaştıran; geçmiş, bugün ve gelecek arasında hayatın devamını sağlayan; çok güçlü ve önemli bir hizmet anlayışıdır. Bugün, bizler de burada geçmişi ve bugünü birleştirerek geleceğimizi inşa etmek için toplanmış bulunuyoruz" dedi.
Toplantıda konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol ise, Gönül Elçileri Projesi ve koruyucu aile sistemi ile ilgili katılımcılara bilgi verdi.
(AHM-Y)

04.01.2013 16:04:19 TSI

Editör: Wan Haber