Adıyaman Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde ülke genelinde yürütülmeye başlanılan 'Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri' adlı proje çalışmaları devam ediyor.
Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaşın eşi Beyhan Demitaş'ın öncülüğünde polis evinde emniyet mensubu ve maliye çalışanların eşleri bir araya geldi.
Toplantıda, toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalığın geliştirilmesi, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak gönüllü sayısının arttırılması için yapılacak çalışmalar için yol haritası üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantıda, projenin ulusal ve yerel televizyon kanallarında sık sık yayınlanan kamu spotunun katılımcılara izlettirildiği gözlenirken, projenin ilk aşamasında Koruyucu Aile Hizmetinin yaygınlaştırılması ve ardından gelecek süreçte de topluma gönüllülük bilincinin anlatılmasına çalışılması için yapılması gereken çalışmalar hakkında katılımcılara bilgiler verildi.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Adıyaman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol 'Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri' olarak yapılacak çalışmalar kapsamında görev yapan din görevlileri, rehber öğretmenler ve ilçedeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile destek vermek isteyen tüm temsilcilerinin de kanalıyla söz konusu oluşumun daha da geniş bir yelpazeye yayılmasının amaçlandığını belirtti.
(AHM-ÖK-Y)

17.01.2013 15:06:16 TSI

Editör: Wan Haber