Ağrı'da Vali Mehmet Tekinarslan'ın eşi Esma Tekinarslan'ın başkanlığında sürdürülen "Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri" projesi kapsamında Sevgi Evleri ziyaret edildi.
Hamur Kaymakamı Zerrin Çay Beşikçi, vali yardımcıları ve kaymakam eşleriyle birlikte Sevgi Evleri'ne gelen Tekinarslan, evlerinde yaptıkları pasta, börek ve tatlıları burada çocuklarla birlikte yediler. Amaçlarının çocuklarla birlikte zaman geçirmek ve onları daha yakından tanımak olduğunu belirten Esma Tekinarslan, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalığın geliştirilmesi, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak gönüllü sayısının arttırılması, insan kaynağı ihtiyacının güçlendirilmesi ve gönüllü çalışmanın yaygınlaştırılması amacıyla Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi himayesinde yürütülen 'Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi'nin tanıtımı ve proje kapsamında yapılması gerekenleri ilimizde gerçekleştirdiğimiz çeşitli toplantılarla dile getirdik. Bizler insana hizmeti, kendimize ilke edinmiş bir milletiz. Fedakârlık gibi, sevgi gibi, şefkat gibi, merhamet gibi, yardımlaşma gibi bizi biz yapan değerlerimizi yaşattıkça; toplumsal gücümüzün katlanarak artacağına inanıyoruz. Bu inançtan hareketle toplantılarımıza katılanları, özgür iradeyle ve dayanışma ruhu içinde, herhangi bir maddi karşılık beklemeksizin sahip oldukları deneyim, beceri ve kaynakları toplumun dezavantajlı gruplarının yaşam kalitesini yükseltmeye yönelik olarak kullanacak olan gönül elçilerimiz olmaya davet ettik" diye konuştu.
Sevgi Evleri'ndeki çocukların maddi anlamda hiçbir eksikliğinin bulunmadığına dikkati çeken Tekinarslan, "Devletimiz her türlü ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılamaya çalışmaktadır. Karşılanamayan bir anne kucağının sıcaklığı, bir baba sevgisinin vermiş olduğu güvenin gücüdür. Çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, güven sağlayacak, sosyal ve maddi ihtiyaçlarını karşılayabilecek sıcak bir aile ortamına ihtiyaçları vardır. Koruyucu aile hizmeti bu açıdan çok büyük bir önem taşımaktadır" şeklinde konuştu.
Koruyucu aile olabilecek şartları kendilerinde bulamayanların Sevgi Evlerine gelip kendi yetileri ve deneyimleri dâhilinde çocuklara yararlı olabileceklerini belirten Tekinarslan, "Bunun için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüze gelip ne yapabilecekleri, nasıl davranırlarsa daha olumlu sonuçlar alınabileceği konusunda destek alabilirler. Müdürlüğümüz ve Sevgi Evleri çalışanları hem çocuklarımızın hassasiyetleri hem de desteğinize ihtiyaç duyulan alanlar konusunda gönül elçilerimize seve seve yardımcı olacaklardı" diye konuştu.
Vali Mehmet Tekinarslan'ın eşi Esma Tekinarslan ve beraberindekiler uzun süre çocuklarla sohbet ettikten sonra birlikte fotoğraf çektirdiler.
(AG-MSA-Y)

10.02.2013 17:39:29 TSI

Editör: Wan Haber