Giresun'da "Gönül Elçileri" projesinin tanıtım toplantısı, Vali Dursun Ali Şahin başkanlığında gerçekleştirildi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülen "Gönül Elçileri" projesinin tanıtım toplantısı, valiliğin konferans salonunda gerçekleştirildi. Kaymakam ve müdür eşlerinin yanı sıra projeye ilgi duyanların katıldığı toplantıda konuşan Vali Dursun Ali Şahin, çocukların çok iyi şartlar altında yetiştirildiğini; fakat bunun yine de aile ortamının yerinin tutmayacağını anlattı. Şahin "O huzuru bulmak ancak anne ve babayla mümkündür. Bunu sağlamak da bizim elimizde. Sizin çocuğunuz olacak nitelikte olan bu çocuklarımıza hepimiz sahip çıkmamız lazım.Türkiye genelinde koruma altına alınabilecek 8 bin çocuk var. Giresun'da ise bu sayı on sekiz. Bu çocuklarımızın sizlerin kucağında olmasıyla insanlıkla ilgili bir görevimizi de ifa etmiş olacağız" dedi.
Yaklaşık bir yıl önce Giresun Sevgi Evleri'nden Umut adında bir çocuk alarak koruyucu annelik yapan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar ise, "Projenin içinde yer alan ve almak isteyen herkesi kutlarım. Benim koruyucu anneliğini üstlendiğim Umut'um artık sadece benim değil. Valimizin dahi 'vali amca' diyebilecek kadar sevgisini kazanmış. Bir zamanlar acıyla bakan bakışlarda sevgiyi görmek dünyanın tüm servetlerinden daha büyük bir servete sahip olmak demektir.Umut ediyorum ki bu toplantıdan sonra koruyucu aile olarak başvurular çok daha artacaktır" dedi.

"TOPLANTIDA DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI"
Toplantının koruyucu aile olanların söz aldığı bölümünde ise duygu dolu anlar yaşandı .16 yıl önce çocuk yuvasından 30 günlük bir kız çocuğu aldığını anlatan Emine Karadeniz'in hikayesi salondakilerin duygu dolu anlar yaşamasına neden oldu.
"Çocuk yuvasından dünyalar güzeli bir kız çocuğu aldım." diyen anne Emine Karadeniz, "8.ayında çocuğun yüzde yetmiş özürlü olduğunu öğrendim. 10.ayda ise geriye vermeye karar verdim ve gidip geri verdim. Ama bir gece dayanabildim. Sabahında gidip yuvadan geri aldım bebeğimizi. 16 yıldır özveri ile çok zor şartlarda baktık ve hala da bakıyoruz. Allah bana bu canı verdiği sürece geri vermeyi de düşünmüyorum. Keşke yaşım daha genç olsaydı 2 tane daha alıp büyütseydim" dedi.
Konuşmasının ardından salondan büyük alkış alan anne Emine Karadeniz'in hikayesi duygu dolu anlara neden olurken Rektör Atar'ın gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.
Vali Dursun Ali Şahin ise, "Yılın kadını olacak bir anne. Beni de çok duygulandırdı.Size çok teşekkür ederim bu davranışınızdan dolayı" dedi.
(MB-Eİ-Y)

23.01.2013 18:15:59 TSI

Editör: Wan Haber