Bayburt ilinde çeşitli nedenlerle eğitim hayatına devam edememiş kadınların meslek liselerinden mezun olmalarını sağlamak için aile ve sosyal politikalar bakanlığı tarafından yürütülen" Gönül Elçileri" projesinin bir parçası olarak çalışmalara başlandı.
Bayburt Valisi Hasan İpek başkanlığında yapılan toplantıya, Vali eşi Gülten İpek, Bayburt Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Necmettin Tozlu, Vali Yardımcısı Hakan Hakyemez, Bayburt Üniversitesinden akademisyenler, Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Halk Eğitimi Merkezi ve Kız Teknik ve Meslek Lisesi ile Valilik Planlama Müdürlüğü temsilcileri katıldı.
Bayburt valisi eşi Gülten İpek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen "Gönül Elçileri Projesi"nin Bayburt ayağında kadınların meslek liselerine yönlendirilerek istihdam piyasalarına dahil edilmeleri yönünde bakanlıkla görüş birliğine vardıklarını ifade ederek "Proje hayata geçirildiğinde her yıl mevcutlara ilave olarak en az 50 kadınımızı daha açık öğretim meslek liselerine yönlendirmeyi hedefliyoruz" dedi.
Proje ile kadınların eğitim hayatında başarılı olmaları için ilave kültür derslerine yönelik kurslar, kişisel gelişim eğitimleri, gezi, tiyatro ve sinema gibi etkinliklerde yer alacaktır.
(YY-AT-Y)

11.02.2013 13:10:32 TSI

Editör: Wan Haber