Devrek'te düzenlenen "Gönül Elçileri Projesi" Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız'ın eşi Dr. Didem Ayyıldız ve Devrekli bayanların katılımı ile Çınar Otel'de gerçekleştirildi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in yürüttüğü proje çerçevesinde hayata geçirilen koruyucu ailede 'Gönül Elçileri' Projesi tanıtımı Devrek Çınar Otel'de gerçekleştirildi. Düzenlenen toplantıda, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız'ın eşi Dr. Dilek Didem Ayyıldız," 19 Aralık'ta Ankara'da Başbakanımızın değerli eşleri Emine Erdoğan himayesinde Sayın Bakanımız Fatma Şahin'in koordinatörlüğünde başlatılan "Gönül Elçileri Projesi"nin Devrek ayağını gerçekleştirmek için toplanmış bulunmaktayız. İnsanlarımız bu konuya oldukça duyarlı ve beklediğimizin üzerinde olumlu tepkiler almaktayız. Koruyucu aile olmak için çok sayıda başvurular gelmektedir. Gönül Elçileri olarak Zonguldak üst sıralarda yer almakta ve bizde bundan büyük ölçüde gurur duymaktayız. Tabi ki Gönül Elçilerini artmasında, yayılmasında bizlere önemli görevler düşmektedir. Koruyucu aile için başvuran insanlarımıza bu çocuklarımızın ailelerine hiçbir maddi yönden sıkıntı yaşatmayacak ve devlet tüm giderlerini karşılayacaktır. Sadece beklentimiz bu çocuklarımıza sıcak bir aile şefkatini sağlamaktır zaten asıl amaçta budur" dedi.
Düzenlenen programa; Vali Yardımcısı Fethi Özdemir'in eşi Kamuran Özdemir, Devrek Kaymakamı Cem Afşin Akbay'ın eşi serpil Afşin Akbay, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Hayri Bulazar'ın eşi Evrim Bulazar, Devrek Engelli Vatandaşlara Yardım ve Dayanışma Derneği Başkanı Songül Malkoç, Devrek Kızılay Şubesi Başkanı Zehra Ocakçıoğlu, Türkiye Yardım Sevenler Devrek Şubesi Derneği Başkanı Hülya Karadayı ve çok sayıda avdetli katıldı.
(FE-SA)

25.01.2013 16:16:34 TSI

Editör: Wan Haber