Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan 'Gönül Elçileri Projesi' Samsun'un Asarcık ilçesinde düzenlenen bir programla tanıtıldı.
Asarcık Hükümet Konağı Toplantı Salonu'nda düzenlenen proje tanıtım toplantısına katılan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy, Asarcık halkından projeye destek vermelerini istedi. Hülya Aksoy, "Burada Gönül Elçileri Projesi ile ilgi ve koruyucu aile ne demek onun hakkında bilgiler verilecek. Buradaki asıl hedefimiz, ihtiyacı olan insanlarla, bilgi ve becerisi olan insanları bir araya getirerek buluşturmak. Lütfen dinlediklerinizi hem kendiniz uygulayın hem de etrafınızdakilerle paylaşın" dedi.
Asarcık İlçe Kaymakamı Sedat Ateş ise yaptığı konuşmada, "Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından ilimizde de valimizin eşleri Hülya Aksoy'un himayelerinde başlatan 'Gönül Elçileri Projesi'nin tanıtım programını ilçemiz Asarcık'ta da yapmak amacıyla buraya toplandık. Proje, toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalık geliştirmek, gönüllü çalışmanın yaygınlaştırılmasını sağlamak ve güçlendirmek üzere hayata geçirilmiştir. Toplantının ilçemiz Asarcık'ta da yeni gönül köprüleri kurmasına vesile olmasını dilerim" diye konuştu.
Konuşmanın ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Adnan İpekdal, gönül elçileri başvuruları, çalışmaları hakkında ve koruyucu ailenin tanımı ile ilgili sunum yaptı. Program, gönül elçileri tanıtım formlarının dağıtımının yapılması ve gönül elçileri tanıtım filmi ile son buldu.
(HAK-SLH-Y)

06.02.2013 13:15:14 TSI

Editör: Wan Haber