Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülen "gönül elçileri" projesiyle ilgili toplantı Bursa'nın İznik ilçesinde yapıldı.
Bursa Valisi Şehabettin Harput'un eşi Funda Harput önderliğinde vali yardımcıları ve 17 kaymakamın eşleri İznik'te buluştu. İznik Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu'nun eşi Nilsen Kakillioğlu'nun ev sahipliğinde başlayan toplantı, Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Dr. Sunay Özkul'un sunumu ile kaymakamlık toplantı salonunda yapıldı.
Korunmaya muhtaç çocukların dünyada önemli bir sosyal mesele olduğu vurgulanan toplantıda, koruyucu aile sisteminin gelişmesi ve koruyucu ailelerin maddi anlamda desteklenmesi için birçok yardımın yapıldığına dikkat çekildi.
Sunay Özkul, "Bazı çocuklar, hayatlarının belli dönemlerinde çeşitli sebeplerle kendi ailelerinden ayrılmak zorunda kalıyor. Ancak ailesinden ayrılmak, ayrılığın yaptığı travmalarla baş etmek bir çocuk için hiç de kolay değildir. Bu meselelerle baş edebilmek için bire bir destek alabilecekleri, ilgi ve sevgiyi bulacakları bir aile ortamına ihtiyaç duymaktadırlar. Bu sevgi ortamı neden sizin eviniz olmasın? Vereceğiniz bu önemli karar bir çocuğun daha geleceği bakmasını sağlayacaktır. Çocuğa yardım etmek konusundaki hassasiyetiniz ve onun geleceğini şenlendirmek adına vereceğiniz katkı mühimdir" dedi.
Toplantıda, hizmetten yararlandırılan çocuklar ile kimlerin koruyucu aile olabileceğine açıklık getirildi. Buna göre, çeşitli sebeplerle kendi ailesinden ayrılmak zorunda kalan, öz ailesi bulunan, ancak ailesinde bir süre için bakılamayan, kurum bakımında olan, saman içerisinde uygun bakım modeli belirlenecek olan, öz ailesinin yanına döndürülebilecek olan çocuklar koruyucu aile hizmetinden yararlandırılabilecek.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olanlar, Türkiye'de sürekli ikamet edenler, 25-65 yaş aralığında olanlar, en az ilköğretim mezunu olanlar, düzenli gelire sahip olanlar, evli veya bekar, çocuklu veya çocuksuz kişiler koruyucu aile olabiliyor.
(HTMŞ)

17.01.2013 16:32:49 TSI

Editör: Wan Haber