Giresun'un Görele ilçesinde "Gönül Elçileri Projesi" tanıtım toplantısı düzenlendi.
Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya Görele Kaymakamı Ünal Kılıçarslan, Eynesil Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol, Çanakçı Kaymakamı Mehmet Fatih Kara, Görele Belediye Başkan vekili Nurettin Emanet, Giresun Çocuk Yuvası Müdürü Perihan Akkaya, belde belediye başkanları, kurum amirleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Kaymakamı Ünal Kılıçarslan, projenin öneminden bahsederek "Kaynakların toplumun dezavantajlı gruplarından önceliği bulunan, kadın, çocuk, yaşlı, özürlü, gazi ve şehit aileleri ile diğer nüfus gruplarının yaşam kalitelerini yükseltmeye yönelik olarak kullanılması bakımından, bu toplumsal proje önemli bir rol oynayacaktır. Her bireyin bu projeye katkı sunmasını temenni ediyor, Görele ilçemizde düzenlenen bu toplantının yararlı ve başarılı geçmesi dileğiyle katılımcılara teşekkür ediyorum" dedi.
Giresun Çocuk Yuvası Müdürü Perihan Akkaya ise, yaptığı konuşmasında aile ortamına sahip olmayan çocukların olumsuz bir neslin temelini oluşturduğunu belirterek "Gönül Elçileri Projesi ile farkındalık sağlamak, gönüllü çalışmanın yaygınlaşmasını sağlamak ve toplumsal kalkınmaya katkı sağlama hedeflenmektedir. Özgür iradeyle ve dayanışma ruhu içinde, herhangi bir maddi karşılık beklemeksizin sahip olduğumuz imkanları toplum yararına kullanmamız gerekir. Bu proje, böylesi yararlı hizmetlerin sunulmasına olanak sağlamaktadır" diye konuştu.
Daha sonra, Giresun Çocuk Yuvası Müdürü Perihan Akkaya, sunular eşliğinde proje hakkında geniş bilgi verdi.
(BÖ-ÖS-Y)

07.02.2013 16:02:49 TSI

Editör: Wan Haber