Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde başlatılan "Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri" projesi kapsamında Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'ın eşi Hatice Doğan, gönül elçileriyle birlikte Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Konya Şube Başkanlığı'nı ziyaret etti.
Gazi ve şehit eşleriyle bir araya gelen Hatice Doğan, "Şehit ve gazi yakınları toplumda her kesimin çok üst düzeyde duyarlılık gösterdiği bir alan. Ama açıkçası insanlarımız şehit aileleriyle daha duyarlı, ne yapacaklarını, nasıl diyalog kuracaklarını, onlarla nasıl beraber olacaklarını çok da bilmiyorlar. İşte biz istedik ki, hem bugün gönül elçilerimizi ziyaret edelim, hem de acaba sizler en çok hangi alanlarda destek istersiniz onları öğrenmek için geldik. Bunu hem burada, hem de evlerinizde yapabilirsiniz. İşte bugün bunu paylaşmak için buradayız" dedi. Konya'nın çok şanslı bir şehir olduğunu da belirten Hatice Doğan, "Türkiye'nin başka yerlerinde böyle bir sıcak ortam sağlanamamıştır. Bizden ayrılan paşalarımızın eşleri burada alıştıkları şeyleri orada da yapmak istiyorlar. Ama böyle bir ortamın olmadığını söylüyorlar" diye konuştu. Doğan, konuşmasının ardından gazi ve şehit eşlerinin isteklerini dinledi.
Gazi ve şehit eşleri de, çocukları için psikolog yardımı ve onlar için sosyal aktivitelerin daha fazla olması konusunda talepte bulundu. Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Konya Şube Başkanı Mustafa Işık ise, "Şehit ve gazi aileleri psikolojik desteğin yanı sıra paylaşma düşüncelerini yansıtmaya çalıştılar öncelikle. Tabi acılar yaşanıyor ama paylaşmak gönül elçileri projesiyle daha ön plana çıkmış durumda. Hiçbir şekilde şehit ve gazi ailelerimizin maddi olarak talep ettikleri şimdiye kadar hiçbir şey olmamıştır. Sürekli yanlarında olduklarını hissettirmelerini istiyorlar. Bu proje tabi bizim de destek verdiğimiz bir proje. İnşallah dernek olarak da biz de bu projeye elimizden gelen desteği vermek isteriz" diye konuştu.
(AH-FM-Y)

18.01.2013 15:56:26 TSI

Editör: Wan Haber