Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen "Gönül Elçileri" projesi, Kaymakam Ali Uslanmaz'ın eşi Hayriye Uslanmaz'ın öncülüğünde işe hızlı başladı.
Öğretmen evinde düzenlenen tanıtım toplantısının ardından harekete geçen Burhaniyeli "gönül elçileri", yaşları 2 ile 12 arasında değişen 34 çocuğun bulunduğu, Ayvalık ilçesi Cunda Adası'ndaki Alibey Çocuk Yuvası'nı ziyaret ederken duygusal anlar yaşadı. Burhaniyeli gönül elçilerini toplantı salonunda kabul eden Yuva Müdürü Erol Sarıcan, kurumun işleyişi hakkında bilgiler verdi. Müdür Sarıcan'ın, koruyucu ailelik konusundaki bilgilendirdiği heyet, binayı gezdikten sonra çocuklarla bir araya geldi. Onlara hediyeler veren gönül elçileri, getirdikleri pastaları da kendileri kesip yedirdi. Çocuklara sıcak ilgi gösteren ve kucaklarına alarak sohbet eden Burhaniyeli gönüllüler, koruyucu aile olmak için form da doldururken duydu dolu anlar yaşadı.
Alibey Çocuk Yuvasını sık sık ziyaret edeceklerini belirten Hayriye Uslanmaz, çok duygulandıklarını söyledi. Hayriye Uslanmaz, "Bu konuda elimizden gelen bütün desteği vermeye hazırız." dedi. Değir gönül elçilerinden zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Sevda Padem ile Elif Zincir de duygularını şu sözlerle anlattı: "Çocuklarımızla kucaklaştık. Ne kadar güzel ki onlarla birlikteyiz. Bütün arkadaşlarımızla beraber çocuklarımızla sevgimizi paylaştık. Onların şu gülen gözleri yetiyor. Gözlerinde bir tek sevgi eksikliği var."
(FT-SŞ)

20.01.2013 17:21:24 TSI

Editör: Wan Haber