Balıkesir'in Gönen ilçesinde, turizm bölgesi ilan edilecek 138 dönüm alana TOKİ tarafından oteller yapılacak.
Gönen çayının ıslahını da öngören kentsel dönüşüm projesini değerlendiren Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, TOKİ tarafından yapılması planlanan otellerin ihale ile yatırımcılara kiralama ya da satışının yapılacağını, projenin hayata geçmesiyle birlikte Gönen'e kaplıcalardan sonra ikinci termal turizm merkezinin kazandırılacağını söyledi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nezdinde görüşmelerde bulduklarını söyleyen Yakar, mart ayı oturumunda meclis kararı alarak kentsel dönüşüm projesinin resmen başlatılacağını belirterek, "Hükümetin kentsel dönüşümü desteklediği ve teşvik ettiği süreçte tabakhanede kentsel dönüşüm başlatmak istiyoruz" dedi.
Projenin kendisini heyecanlandırdığının altını çizen Yakar, projenin TOKİ ile belediye ortaklığında yürütüleceğini, deri OSB mütevelli heyetinin karar almasıyla birlikte projenin uygulanabileceğini anlattı.
TOKİ ile Gönen Belediyesi(nin ortak hazırlayacağı imar planı içerisinde Gönen çayının ıslahının da yer alacağını açıklayan Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, "Tabakhanenin yıkımı TOKİ tarafından yapılacak. Hazırlanacak imar planı ile bölge turizm alanı ilan edilecek. Bu bölgeye TOKİ tarafından 5-6 otel yapılacak" diye konuştu.
(TK-MŞ)

21.02.2013 14:01:43 TSI

Editör: Wan Haber