Gölyaka Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğüne antrenör görevlendirilmesi ile birlikte ilçede spor yapan çocuk sayısı da artmaya başladı. Çocukların spor yapmasına Kaymakamlık ve Belediye de destek oluyor.
Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran, ilçelerde de sporun geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için başlattığı çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. Gölyaka ilçesinde 150 çocuk, ilçe müdürlüğü spor salonunda haftanın her günü spor yapabiliyor. Gölyaka Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde görevlendirilen Antrenör Muharrem Dündar, haftanın her günü çocuklara farklı branşlarda eğitimler veriyor. İlçe Müdürlüğü Spor Salonundaki spor çalışmalarına Gölyaka Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı da servis desteği veriyor. Haftanın her günü çocuklar Gölyaka Belediyesi önünden alınarak eğitim bittikten sonra yeniden aynı noktaya bırakılıyor. Böylelikle veliler de çocuklarını gönül rahatlığı ile spor eğitimlerine gönderiyor.
İlk etapta Voleybol, Futsal, Masa Tenisi ve Tenis alanlarında faaliyetlerine başlayan Gölyaka İlçe Müdürlüğü, bütün yaş gruplarından kişilere eğitim veriyor. Antrenör Muharrem Dündar, yaş sınırlamasına gitmediklerini vurgulayarak, daha çok çocuğa ve insana hitap etmek istediklerini kaydetti. Dündar, " Sivil vatandaşlarımıza da dersler verebiliriz. Hiçbir sınırlamamız yok. Ama çocuklarımıza daha çok önem veriyoruz. Özellikle okul takımlarına girememiş çocuklarımıza öncelik veriyoruz. Çünkü okul takımında oynayan çocuklar spor yapabiliyor. O yüzden her çocuğumuzun spor yapmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Gölyaka ilçesinde futbolun dışında da branşların olduğunu belirten Dündar, "Branşım tenis olduğu için tenis alanında Türkiye genelinde başarılı sporcular yetiştirmek istiyorum. Ayrıca Badminton Antrenörümüz Barış Kılıçkaya tarafından engelli vatandaşlarımıza hafta sonları Badminton dersleri de veriliyor. Salonumuz artık hiç boş değil ve sürekli faaliyet yapılıyor" diye konuştu.
Gölyaka Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde son 1 ay içinde başlatılan çalışma ile 150 çocuk spora dahil edilirken talep geldiğinde farklı branşlarda da eğitimler verilecek.
(AY)

04.02.2013 12:43:27 TSI

Editör: Wan Haber