Ordu'da etkili olan kar yağışı ilçelerde hayatı olumsuz yönde etkilerken, belediyeler, İl Özel İdaresi ve Karayolları ekipleri karla mücadelesini sürdürüyor.
Gölköy Kaymakamı İsa Bolat, ilçede hayatın yavaş yavaş normale döndüğünü belirterek, "Türkiye'de olduğu gibi Gölköy'de geçtiğimiz hafta pazartesi gününden itibaren kar yağışı etkili oldu. Karla mücadelemiz o günden beri devam ediyor. Şu anda köy yollarımızın yüzde 90'ı açık sadece bazı mahalle yollarımız kapalı. Salı ve cuma günleri arasında eğitime ara verildi. Dünden itibaren hayat normale dönmeye başladı. Bu süre içerisinde önceliğimiz hasta ve cenazelerdi. Gölköy Devlet Hastanesi'ne ait paletli 112 aracı ile 10 hastaya ulaşılarak tedavi altına alındı. Bu konuda da zorlandık ama hiçbir sıkıntı yaşamadık" dedi.
İlçe merkezine de bir metreden fazla yağan karın temizleme çalışmalarına, Gölköy Belediyesi ekipleri ara vermeden devam ederken, ekipler belirli periyotlar halinde 24 saat kar temizleme çalışmaları yapıyor.
Gölköy Belediye Başkanı Ali Kemal Mert ise, "İlçemizde geçtiğimiz hafta etkili olan kar yağışı çalışma şartlarını zorlaştırdı. Ancak ekiplerimizin düzenli çalışmaları nedeniyle kar temizleme çalışmaları araklıksız devam ediyor" diye konuştu.
(RCP-SLH-Y)

15.01.2013 12:56:40 TSI

Editör: Wan Haber