Van’ın Gürpınar Belediyesi, Golden City Awerds (Altın Kentler Platformu) tarafından düzenlenen ve yılın En’lerini belirleyen yarışmada, ‘Turizmi Geliştirme’ kategorisinde hazırladığı ‘Hoşap Kalesi’nin Çevre Düzenlemesi ve Karşılama Merkezi’nin Oluşturulması’ projesi ile birincilik ödülünü aldı. 

Golden City Awerds (Altın Kentler Platformu) tarafından düzenlenen ve yılın En’lerini belirleyen yarışmaya, Turizmi Geliştirme kategorisinde, ‘Hoşap Kalesi’nin Çevre Düzenlemesi ve Karşılama Merkezi’nin Oluşturulması’ projesi ile katılan Gürpınar Belediyesi, jüriden tam not alarak ‘En İyi Proje’ ödülünü aldı. İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen ödül töreninde bir konuşma yapan Gürpınar Belediye Eş Başkanları Zeki Yıldız ve Yıldız Çetin, elde edilen başarının, Van ve Van’ın başkentlik yaptığı tüm bölge halkının başarısı olduğunu söylediler. Elde edilen bu başarının tarihi ve kültürel mekanların korunup sahiplenilmesi ve turizme kazandırılması açısından önemli bir motivasyon yaratacağını da kaydeden eş başkanlar, alınan ödülün barışa, kardeşliğe ve huzura vesile olması dileklerinde bulundular. Hoşap Kalesi’nin Türkiye’nin ve bölgenin tek Şato Kalesi olduğu hatırlatmasında bulunan eş başkanlar, “Bu tarihi yapımız son derece önemli bir yere sahiptir. Ancak eğer bu güne kadar insanlar, halen bu tarihi mirasımızı bilmiyorlarsa, tanımıyorlarsa; demek ki biz gerektiği gibi tanıtımını yapmamışız” ifadelerine yer verdiler.

İlçe sınırları içerisinde bulunan tarihi mekanların tanıtımı ve korunmasına yönelik çabalarının artarak devam edeceğine de değinen Eş Başkanlar, bu konuda diğer kurumlara da önemli görevler düştüğünü ifade ettiler. Tüm kurumların üzerlerine düşen görev ve sorumlukları yerine getirmeleri durumunda tarihi mekanların önemli bir getiriye dönüşeceğini dile getiren Eş Başkanlar, “Van tarihin ve medeniyetin başkentidir. Ciddi birikimiyle Van bir tarih kentidir. Gelin hep beraber tarihi ve kültürel mekanlarımızı koruyalım ve yok olup gitmesinin önüne geçelim” şeklinde konuştular.

Editör: Wan Haber