Ödemiş'te son bir haftadır etkili olan soğuk ve yağışlı hava, yüksek kesimlerde kendisini kar yağışı olarak gösterdi. Sömestre tatilinde sadece bir kez kar yağışı alan Gölcük Yaylası, pazartesi akşamı etkili olan kar yağışıyla beyaza büründü. Bozdağ belde merkezi de kar yağışından nasibini aldı.
Sömestre tatili boyunca Gölcük Yaylası'na ilginin artması için kar yağışını bekleyen Gölcüklü esnaflar, okulların yeniden açıldığı akşam gelen kar ile gecikmeli bir sevinç yaşadı. Az sayıda da olsa vatandaş Gölcük Yaylası'na çıkarak kar keyfi yaşadı. Akdeniz iklimine sahip İzmir'de kar keyfi yaşayan vatandaşlar kartopu oynayarak günü geçirirken, Gölcüklü esnaflar da sobanın üzerinde kestane kebap pişirdi.
Sömestre tatilinde sadece bir kez kar yağışının tuttuğunu hatırlatan esnaflardan Olgun Işlak, "Bu sezon sömestre tatilinde beklediğimiz kar, okulların ilk açıldığı gün geldi. Kar yağışının olması bizim işlerimize olumlu yansıyor. Ama sömestre tatilinde beklediğimiz gibi olmadı. Bozdağ Kayak Merkezi'nin de kapalı olması Bozdağ-Gölcük-Birgi üçgenini olumsuz etkiledi. Kar keyfi için kayak merkezine gelemeyecek olanlar turları iptal ettiler. Bu nedenle sömestre tatili sakin geçti. Gölcük'e yağan kar da çok fazla tutmadı" diye konuştu.
Gölcük'ün beyaz örtüyle daha da güzel olduğunu ifade eden Işlak, "Yaylamız yazın serinliğiyle, kışın da kar yağışıyla güzel. Geçen yıl gölümüz buz tutmuştu. Bu yıl henüz böyle bir şey yaşanmadı. Kışın kalan bölümünde yaylamıza inşallah daha çok kar yağar. Kar görmek için İzmir'den, Manisa'dan, Aydın'dan gelen vatandaşlarımızla mekanımızda neredeyse oturacak yer olmuyor" dedi.
Ödemiş'in şirin beldesi Bozdağ da, son yağışlar sonrası beyaza büründü. Bozdağ belde merkezinde öğle saatlerine kadar erimeyen kar, güneşin yükselmesi ile erimeye başladı. Karların erimesiyle olukların akmaya başlaması seyir zevki yüksek manzaralar ortaya çıkardı. Yoğun kar yağışına karşın Ödemiş-Salihli yolu Karayolları ekiplerinin aldığı önlemlerle ulaşıma açık kaldı. Karayolları ekipleri buzlanmaya karşı tuzlama mesaisi yaptı.
(AG-ERG-Y)

13.02.2013 07:49:48 TSI

Editör: Wan Haber