Gölcük'te, emekli polis ve uzman çavuşun yüksek sesle müzik dinleme kavgasında, emekli polis uzman çavuşu av tüfeğiyle öldürüp intihar etmişti. Her ikisinin cenazesi yapılan işlemlerin ardından toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi.
Olay, Gölcük Saraylı Kalıcı Konutlarında meydana geldi. Olayda kapı komşusu olan emekli polis Selim Bağcı ve uzman çavuş Serhat Yakar'ın "yüksek sesle müzik dinleme kavgası" ölümle sonuçlandı. Alınan bilgiye göre kapı komşusu olan Donanma Komutanlığı'nda görevli uzman çavuş Serhat Yakar (34) ile emekli polis Selim Bağcı (59) arasında Yakar'ın yüksek sesli müzik dinlemesi yüzünden iki gün önce tartışma çıktı. Çıkan tartışma araya giren komşular tarafından önlendi.
Tartışmanın yaşandığı günden bir gün sonra evli ve iki çocuk babası emekli polis Selim Bağcı, akşam saatlerinde Serhat Yakar'ın eve gelmesini bekledi. Saat 16.00 sularında eve gelen Yakar, kapıda karşılaştığı Bağcı ile tartışmaya başladı. İddiaya göre Bağcı, evindeki av tüfeğini ateşleyerek Yakar'ı öldürdü. Ardından tüfeği çenesinin altına dayayarak yaşamına son verdi. Silah seslerini duyan apartman sakinleri her ikisini de yerde kanlar içinde görünce durumu 112'ye bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Bağcı ve Yakar'ın yaşamını yitirdiğini belirledi. Bağcı ve Yakar'ın 8 aydır aynı binada ikamet ettikleri ve aralarında bir sorun bulunmadığı öğrenildi. Bağcı'nın eşinin ameliyat olduğu için bir süredir İstanbul'daki kızlarının yanında olduğu belirlendi.
Bağcı'nın damadı ise olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı. Uzman çavuş Serhat Yakar'ın eşinden boşandığı ve tek başına yaşadığı öğrenilirken bir süredir psikolojisinin bozuk olduğu iddia edildi. Olay yerinde yapılan incelemelerin ardından Bağcı ve Yakar'ın cenazeleri otopsi yapılmak üzere Asri Mezarlık morguna kaldırıldı. Yapılan otopsilerin ardından yakınlarına teslim edilen Bağcı'nın cenazesi toprağa verilmek üzere Kayseri'ye, Yakar'ın cenazesi Ankara'ya gönderildi.
(NA-MA-HO-Y)

27.12.2012 14:21:35 TSI

Editör: Wan Haber