Gölbaşı Belediyesi'nin kadınlara yönelik eğitim seminerleri kapsamında bu hafta menopoz, aile planlaması ve kemik erimesi konuları ele alındı.
Gölbaşı Belediyesi'nin kadınlara yönelik eğitim seminerleri kapsamında bu hafta menopoz, aile planlaması ve kemik erimesi konuları ele alındı. Dr. Fatma Aygül, kemik erimesinden korunmanın tek yolunun menopoza girmek üzere olan hanımların sık sık kalsiyum kullanmaları olduğuna dikkat çekti.
Gölbaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Aile Yaşam Merkezindeki seminere konuk olarak katılan Gölbaşı Toplum Sağlığı Merkezi Uzmanı Dr. Fatma Aygül, Gölbaşılı kadınları menopoz konusunda bilgilendirdi. Menopoz döneminde oluşan değişiklikler ve buna karşı alınması gereken önlemleri anlatan Dr. Aygül, menopoz dönemiyle birlikte artan kemik erimesi konusunda da detaylı bilgiler verdi.
Toplum Sağlığı Merkezi Uzmanı Dr. Fatma Aygül, kemik erimesinin ciddi anlamda sinsice yakalayan bir hastalık olduğuna dikkat çekerek özetle şunları söyledi:
"Kemik erimesinde de erken teşhis çok önemli. Eğer, erken teşhis konulmaz veya geç fark edilirse, ölüme ve sakatlığa neden olabiliyor. Kemik erimesi hastalığına yakalanmadan önce en önemli şey 35 yaşına kadar olan süreçte kişide bulunan kemik yoğunluğunu mümkün olduğu sürece en yüksek seviyeye taşımaktır."
Dr. Aygül, bu hastalıkta en önemli risk grubunun kadınlar olduğunu ve bunda da erken menopoza girilmesi olduğuna dikkat çekti.
(MD-YHY-Y)

15.02.2013 11:06:59 TSI

Editör: Wan Haber