Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Odabaşı mesajında, "Bu gece idrak edeceğimiz Mevlid Kandili'nin Peygamberimiz Hz. Muhammed'in doğum yıldönümüdür. İnsanlık tarihinin bu önemli olayı Türk İslam alemine kutlu olsun" dedi.
Peygamberimiz Hz. Muhammed'in dünyayı ve insanlığı şereflendirmesiyle kararan gönüllerin aydınlandığını, insanlığın doğru yolu bulduğunu ifade eden Odabaşı, şunları söyledi:
"Giderek çıkar ve bencilliğe dayanan bir hayata yönelen günümüz insanlarının, Hz. Muhammed'in manevi önderliğine, sevgisine, onu anlamaya ve sevmeye son derece ihtiyacı bulunmaktadır. Peygamberimiz dürüstlük timsalidir. Yaşayışıyla bütün insanlığa örnek olmuştur. Hz. Muhammed, yetimin elinden tutmuş, kimsesizlerin kimsesi olmuştur. Mübarek Mevlid Kandili'nin O'nun sevgisi etrafında birleşmeye vesile olmasını Yüce Allah'tan temenni ediyorum. Maddi manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı bu anlamlı gecenin barış, huzur ve hoşgörü ortamının gelişmesine vesile olmasını diliyorum. Bu mübarek gecenin yüce Türk milletinin birliğine, beraberliğine, kin ve nefretin yok edilmesine vesile olmasını Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum. Mevlid Kandili'nin başta Ankaralı ve Gölbaşılı hemşehrilerimiz olmak üzere Türk İslam alemine ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum."
(BK-ÖZ-Y)

23.01.2013 10:44:31 TSI

Editör: Wan Haber