Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde hayvancılığın geliştirilmesi için toplantı düzenlendi.
Göksun Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, başkanlığında gerçekleştirilen "Göksun'da Hayvancılık" toplantısında, sektörün mevcut durumu, sorunları, karlılık ve verimliliği masaya yatırıldı. Toplantıda konuşan Kaymakam Pehlivan, Göksun'un hayvancılığın geliştirilmesi için her türlü imkana sahip olduğunu belirtti. Hayvancılığın sorunlarını ve çözüm önerilerini görüşmek için toplantının düzenlendiğini anımsatan Pehlivan, şöyle konuştu:
"Bu toplantıdan kısa bir süre sonra da bitkisel üretimle ilgili bir toplantı düzenleyeceğiz. Ancak ben şunu ifade etmek istiyorum. İlçe çiftçimiz tarıma yapacakları yatırımlarda çok çekingen davranıyor. Ben buna Göksun SYDV Başkanlığınca yapılan 'Çiftçinin Emeği, Göksun'un Çileği' projesinde şahit oldum. Projeyi uygulayacak çiftçi bulmakta zorlandık. Ancak projeler yapıldıktan sonra çiftçilerin gelip memnuniyetlerini belirttiklerini gördük. Dolayısıyla çiftçilerimiz, ister hayvancılık ister tarım olsun her türlü projeye katılım göstermeliler."
Göksun İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Mesut Kıraç ise ilçe halkının yüzde 70'lik kısmının geçimini tarım ve hayvancılıktan sağladığını belirtti. Göksun'un arazi yapısı ve su bolluğu nedeniyle hayvancılık açısından büyük artılar taşıdığını kaydeden Kıraç, "Müdürlüğümüz kayıtlarına göre ilçede yaklaşık 5 bin hanede hayvancılık yapılıyor. Hayvancılığın bu kadar geniş bir kitle tarafından yapılmasına rağmen ilçemiz hayvancılığında henüz istenilen gelişmişlik seviyesine ulaşılamamıştır. Hayvancılık başlığı altında yapılan Bakanlık ve AB desteklerinden ilçemiz yeterince faydalanamıyor. Bu toplantının amacı da bunun nedenlerini ortaya koymak ve hayvancılığımızı bulunduğu bu noktadan daha ileriye nasıl taşırız bunları tartışmaktır." dedi.
TKDK Kahramanmaraş İl Koordinatörü Ömer Süha USLU'da konuya ilişkin verilen destekler hakkında bilgiler verdi. Toplantıda görevliler tarafından yapılan sunumlarla, hayvancılığın geliştirilmesi açısından atılabilecek adımlar anlatıldı.
(YUT-Y)

16.01.2013 14:22:11 TSI

Editör: Wan Haber