Zonguldak'ın Gökçebey ilçesi kaymakamı Bülent Hamitoğlu, Özel İdare tarafından ilçede 2012 yılı içerisinde yapılan çalışmaları değerlendirdi.
Kaymakam Hamitoğlu, 2012 yılı içerisinde ilçe de köy yollarında İl Özel İdaresi ve KÖYDES destekli 3 bin 900 metre kare kilitli parke yol, 2.7 kilometre asfalt yol çalışması ve 166 kilometrelik köy yolu üzerinde bakıma ihtiyaç duyulan yerlerde rotmiks ve malzemeli bakım çalışması yapıldığını kaydetti. Hamitoğlu; "İlçemiz Aktarla-Veyisoğlu-SaraçlarUzunahmetler-Karapınar köylerinde içme suyu sorunu için sondaj çalışması yapılmış, yapılan sondaj çalışmalarında yeterli miktarda su bulunmuş olup, Karapınar köyü mahallelerine su dağıtımı tamamlanmıştır. Ortak olarak yapılan ve dört köyün su sıkıntısını giderecek sondaj çalışması sonrası, enerji nakil hattı (ENH) dağıtım işi 2013 yılı programına alınmış ve ihale aşamasındadır. Duhancılar köyü su deposu yapımı bitirilmiş ve 2012 yılı köylerimizde isale hatlarının bazı kısımları zamanla işlerliğini yitirmiş, bunlara tekrar işlerlik kazandırmak için 6 bin 815 metre su borusu yenilenmiştir. İlçemizde Örmeci, Uzunahmetler, Gaziler köylerinde, fosseptik çukuru yapımı tamamlanmıştır. İlçemiz muhtelif köylerinde, İl Özel İdaresi tarafından verilen kanalizasyon borularının döşeme işlemleri tamamlanmıştır. İlçemiz Pazarlıoğlu köyünde, istinat duvar çalışması İl Özel İdaresi tarafından yapılmış olup, Uzunahmetler köyü Şıhlar Mahallesi 30 metrelik istinat duvar çalışması bitirilmiştir. Özel İdare ve Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından, 2013 yılı yatırım programı, köy köy gezilerek köy ihtiyar heyetince belirlenen eksiklikler doğrultusunda hazırlanmıştır." dedi.
İlçe Özel İdare Müdürü görevini yürüten İzzet Turpcu, 2013 yılı gelir gider bütçesinin 2. milyon 362 bin 500 TL olarak hazırlandığını söyledi. Turpçu; " İlçemizde bulunan 18 köy ve bağlısı olan 84 mahallenin ihtiyaçlarının bütçe dahilinde karşılanacaktır. İhtiyaç olan malzemelerin teknik personelce yapılan keşifler doğrultusunda alınarak muhtarlıklara teslim edilecek, çalışmaların köylü gücü ile ihtiyaç yerlerine imece usulü ile yapılacak ve çalışmalarda en büyük desteği köylü verecektir. Köy altyapı çalışmaları yapılırken, köy muhtarlarının taleplerinin karşılanması hususunda ihtiyacın köyde görülerek karşılanacak, bununda hem kendileri hem de Köy Muhtar ve İhtiyar heyetinin adaletli dağıtımının sağlıklı olarak sağlanacaktır."dedi.
(SA-ÖA)

05.01.2013 11:58:51 TSI

Editör: Wan Haber