Edremit ilçesinde TOKİ tarafından yapılan Kiracılar Konutlarında kalan 7 nüfuslu Gök ailesi, 11 yaşındaki Vaner isimli çocuklarının tedavisi için yetkililerden yardım bekliyor. Doğuştan kalbi delik olan çocukları Vaner’in tek damarla yaşam mücadelesi verdiğini belirten baba İlyas Gök, “Oğlum 11 yaşına girecek ancak ne doğru dürüst yemek yiyor ne de uyuyabiliyor. Sürekli televizyon izliyor. Günde sadece 2 saat yatıyor. Ayrıca oğlum sürekli hastanelerde, devamlı ilaç kullanıyor” dedi.

Çocuğunun 5 yıl önce başarısız bir ameliyat geçirdiğini ifade eden baba Gök, “Doktorlar bana, ‘Türkiye’de şu anda bunun tedavisi yoktur ama tıp her geçen gün ilerliyor. Şansınıza değişir mi, değişmez mi bekleyin’ dediler. Biz de hala bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Hastalığın milyonda bir görüldüğünü dile getiren baba Gök, “Oğlum kalbinde sadece bir damarla yaşıyor. Kalbi de deliktir. Eğer o damar da kapanırsa oğlum anında gider. Bu nedenle ben oğlumun tedavisi için tüm yetkililerden yardım istiyorum” şeklinde konuştu.

Maddi durumları iyi olmadığı için çocuğunu tedavi ettiremediğini ifade eden anne Nahide Gök ise, “Doktorlara sürekli götürüp getiriyoruz. Bize geç kaldığımızı söylüyorlar. Çocuğumu İstanbul’daki hastaneye sevk ettiler ancak maddi durumumuz kötü olduğu için oğlumu götüremiyorum. 4’ü öğrenci olmak üzere 7 nüfus var. Eşim asgari ücretle çalışıyor ve haziran ayı itibarıyla işi sona eriyor. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Başbakanımızdan, yetkililerden ve herkesten Allah rızası için bize yardımcı olmalarını istiyorum” dedi.

Vaner Gök ise iyileşmek ve okula gitmek istediğini söyledi.

Editör: Wan Haber