Van'da 2011 yılından meydana gelen depremlerden sonra yaşanan göç sorunu devam ediyor. 2018 TÜİK rakamlarına göre, Van en çok göç veren illerin başında geliyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) İzmir Bölge Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, Net göç hızına göre 2018 yılında en çok göç alan il Çankırı (binde 138,51) olurken Çankırı’yı sırasıyla, Tunceli, Sinop, Gümüşhane, Rize, Artvin, Ordu, Giresun, Sivas ve Bartın illeri izledi. 

Van, En fazla göç veren illerden biri

2018 yılının rakamlarına göre Van, en fazla göç veren 4. il durumunda. Net göç hızına göre en çok göç veren il Ağrı (binde -17,25) olurken Ağrı’yı sırasıyla, İstanbul, Muş, Van, Gaziantep, Adana, Kars, Ankara, Kayseri ve Şanlıurfa illeri takip etti. Göç veren iller arasında Ankara ve İstanbul’un olması dikkat çekti.

Türkiye genelinde aldığı göç, verdiği göçten fazla olan il sayısı 58 oldu. Türkiye’nin nüfusu en fazla olan ili İstanbul’a 2018 yılında 385 bin 482 kişi göç ederken, 595 bin 803 kişi İstanbul’dan göç etti.

Van'ın verdiği göç, aldığı göçten fazla

Verdiği göç aldığı göçten fazla olan iller sırasıyla İstanbul, Ankara, Adana, Gaziantep, Şanlıurfa, Van, Ağrı, Kayseri, Diyarbakır, Hatay, Mersin, Muş, Erzurum, Konya, Kars, Mardin, Osmaniye, Iğdır, Adıyaman, Denizli, Siirt, Bilecik ve Kahramanmaraş oldu. 

Editör: Wan Haber