Iğdır'da son günlerde sıcak havanın etkisini artırması ve leyleklerin de normalden önce gelmesi vatandaşlar tarafından bu yıl baharın erken geleceği şeklinde yorumlandı.
Doğu Anadolu Bölgesi'nde Akdeniz ikliminin hakim olduğu tek il olan Iğdır'a, normalde Mart ayında gelen göçmen kuşlardan balıkçıl kuşu ve leylekler bir ay önceden geldi. Göçmen kuşların erken gelmesi vatandaşlar tarafından baharın erken gelmesi şeklinde yorumlandı. Iğdır'ın simgesi haline gelen leyleklerin halk tarafından baharın müjdecisi olarak nitelendirildiğini belirten vatandaşlar, bu yıl leyleklerin şubatta gelmesinin baharın normalden daha erken geleceği şeklinde yorumladılar. Kemal Tuncer isimli vatandaş, "Türkiye genlinde soğuk hava etkisini gösterirken, gördüğünüz gibi Iğdır'da yazdan kalma günler yaşıyoruz. Leyleklerin de gelmesi şu anlam geliyor; bu yıl bahar bir ay erken gelecek" dedi.
Kazım Arat isimli vatandaş ise, leyleklerin her yıl 1 ile 8 Mart arasında geldiğini, bu sene ise şubat ayında gelmesinin kendileri için ayrı bir sürpriz olduğunu söyledi.
(BM-MSA-Y)

05.02.2013 13:06:24 TSI

Editör: Wan Haber