Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Göçer, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu'nun Elbistan'daki 7 köyde su akmadığına yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Keşke Sayın Milletvekili kaymakamlıktan bunu bir sormuş olsaydı" dedi.
AK Parti Elbistan İl Genel Meclis Üyeleri, parti binasında düzenlenen toplantıda 2012 yılında yapılan çalışmaları değerlendirdi.
Toplantıda konuşan İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Göçer, MHP milletvekili Mesut Dedeoğlu'nun 'Mayıs ayından beri Elbistan'da 7 köyde su akmamaktadır' diye yaptığı açıklamanın gerçeği yansıtmadığını belirterek, 7 köyün nüfusu 100 bin de olsa o köylerin su sıkıntısının olmayacağını söyledi. Göçer, "MHP 'Mayıs ayından beri Elbistan'da 7 köyde su akmamaktadır' diye bir açıklama yapmıştı. Bu açıklama aslında ilk önce bizleri ilgilendiriyor. Keşke sayın milletvekili kaymakamlıktan bunu bir sormuş olsaydı. İl Özel İdaresinden, İlçe Özel İdareden bunu bir sormuş olsaydı, böyle bir yanlışa düşmeyecekti" dedi.
Yapraklı Köyü'ndeki vatandaşların, köyde su akmadığına yönelik basın toplantısı düzenlediklerini, sonrasında köye gittiklerinde birkaç gün önce suların aktığını tespit ettiklerini kaydeden Göçer, "Yani bahsettiğimiz yer 8 bin nüfuslu yer. 7 tane köyün toplam nüfusu 8 binin üzerinde, suyu akmayan 50 ya da 100 kişi. Onlarında ya boruda bir kaçak var veya da kış günü su donmasın diye aşağıdaki evlerin suyu aşırı açmasından dolayı deponun tam dolmaması. Ölçüm yaptırdık. Saniyede 3.5 litrelik bir su, o köyün iki katı nüfusuna yeter. Muhtemelen aşağıdaki insanların suyu açmasıyla ilgilidir. Muhtar ve azalarıyla da görüşüyoruz. Orayı takibe aldık. Bir su sorunu yok. Bugün de görüşmeler yapıldı. Oraya da gidildi. Herhangi en ufak bir yerde, bir kişinin suyu akmadığında milletvekiline, başbakana önerge vererek Türkiye Büyük Millet Meclisine bunu cevapla demekte çok enteresan bir şey. Oraya harcanan kaynak 1 milyon 500 bin liranın üzerindedir. Nüfusu 20 bine ulaşsa bile bir su sıkıntısı yok. Bir de şanslılar çünkü termik santralden elde edilen boşa giden bir suyu oraya yönlendirdik. Kesinlikle nüfusu 100 binde olsa o köylerin su sıkıntısı yoktur."
Konuşmaların ardından İl Genel Meclis Üyeleri, 2012 yılında yapılan çalışmaları slayt gösteri eşliğinde anlatarak katılımcıları bilgilendirdiler.
(OZR-AKL-Y)

30.01.2013 16:05:32 TSI

Editör: Wan Haber