Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı öncülüğünde kurulan, Edremit ve İpekyolu ilçe belediyelerinin de dahil olduğu Göç Birimi, bölgede uygulanan sokağa çıkma yasağının ardından Van’a göç eden ailelerin durumlarının tespit çalışmalarına devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Yapılan çalışmalarla sokağa çıkma yasaklarının ilan edildiği yerlerden Van’a gelen ve belediyeye başvuran aile sayısı 4 bin 42, şu ana kadar 2 bin 538 aile ile birebir görüşmeler yapıldı. Göç eden ailelerin toplam nüfuslarının 30 bin kişiye takabbül ediyor.

Belediyemiz tarafından oluşturulan ortak koordinasyona Yüksekova’dan müracaat eden aile sayısı 3 bin 800, tespiti yapılan aile sayısı 2 bin 296, ihtiyaçları karşılanan aile ise 400'dür. Şırnak, Cizre, Silopi ve İdil’den belediyemize yapılan başvuru sayısı 242 aile olup, 84 aile ile görüşmeler yapılmış, 49 ailenin ihtiyaçları karşılanmıştır. Yine Nusaybin’den belediyemize müracaat eden 33 ailenin 7’sinin tespiti yapılırken, 7 ailenin de ihtiyaçları karşılanmıştır" denildi.

Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kurulan ortak koordinasyon tarafından yapılan tespit çalışmalarının ardından, göç eden ailelerle dayanışmak amacıyla “Kardeş Aile” kampanyasının startı da verildi. Kampanya kapsamında göç eden aileler ile dayanışmak isteyen vatandaşların, istekleri halinde aileleri evlerinde barındıracağı gibi yine isteyenlerin bu ailelerin gıda ihtiyaçlarını karşılayabileceği belirtildi.

Editör: Wan Haber