Türkiye'nin en büyük karting pistinin sorumlusu Mehmet Sarı Gözoğlu, go-kartta en büyük zaafın güvenlik lastiklerinin yere çakılı olması olduğunu söyledi.
18 yıldır Adana'da faaliyet gösteren Sökün Karting'in sorumlusu Mehmet Sarı Gözoğlu, Sakarya'da arkadaşlarıyla go-kart pistinde yarıştığı sırada başının kopması sonucu hayatını kaybeden 24 yaşındaki Tuğba Erdoğan'ın ölümünde büyük bir güvenlik zafiyetinin olduğunu belirtti. Araç sürücülerinin yarışa başlamadan önce işveren tarafından güvenlik kurallarına uyup uymadıkları konusunda kontrol edilmesi gerektiğinin ifade eden Gözoğlu, "Yarışa başlamadan önce bindiricilerin binicileri uyarıp kravat, atkı, eşarp gibi eşyaların üzerinde bulunmamasını istemesi lazım. Emniyet kemeri ve kask kesinlikle işveren tarafından taktırılacak. Ancak bundan sonra araçlara bindirilecek" dedi.
Gözoğlu, güvenlik amaçlı konulan lastiklerin yere monte edilmemesi gerektiğine de dikkat çekerek, "Araç lastiğe çarptığı zaman lastikle birlikte dışarı çıkması lazım. Ufak pistlerde görüyoruz güvenlik lastikleri hep yere çakılı. Araç vurduğunda duvara çarpmış gibi oluyor. İçindeki binici de, araba da zarar görüyor. En büyük güvenlik orada. Go-kartın en büyük zaafı güvenlik lastiklerinin yere sabitlenmiş olması" diye konuştu.
(ERN-CC-Y)

08.02.2013 17:51:04 TSI

Editör: Wan Haber