Sakarya'da go-kart pistinde yarıştığı sırada kaşkolünün aracın aksına dolanması sonucu başı koparak hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Tuba Erdoğan'ın ölümünden sonra gözler go-kart sporuna çevrildi. İşletmeciler kurallara uyulması gerektiğini söylerken, hız tutkunları ise yarışa ara vermedi.
Sakarya'da arkadaşlarıyla go-kart pistinde yarıştığı sırada kaşkolü aracın aksına dolanan 24 yaşındaki Ziraat Mühendisliği Bölümü öğrencisi Tuba Erdoğan'ın başının kopması sonucu ölümüyle gözler go-kart sporuna çevrildi. Go-kart işletmecileri go-kart sevenlerin kurallara uyması gerektiğini söylerken, kazadan sonra spora ilgi devam etti. Hız severler, go-kart pistlerinde kıyasıya yarıştı.
GP E5 Karting İşletme Müdürü Osman Başbağ, "Öncelikle işletmenin belediyeden, Motor Sporları Federasyonu'ndan ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nden ruhsat alması gerekiyor. Motor Sporları Federasyonu'ndan aldığımız ruhsat her sene yenilenmektedir. Buradaki amaçta pistin tekrar güvenilirliğinin olduğuna dair uygunluk raporunu almaktır. Ayrıca bir makine mühendisi tarafından her ay işletmemiz denetlenmektedir. Ayrıca İstanbul Makine Mühendisleri Odası'ndan da pistimiz için uygunluk raporu alınmıştır. Karting aslında güvenli bir spordur. Belirli standartlarda yapıldığında ve kurallara uyulduğunda herhangi bir tehlikesi yoktur. 16 yaşından büyük herkesin yapabileceği bir spordur" diye konuştu.

"BU KURALLARA UYULDUKTAN SONRA HERHANGİ BİR RİSKİ YOK"
Aracı kullanacak kişilerin mutlaka kurallara uyması gerektiğini belirten Başbağ, "Araca binecek kişi önce araç kullanmayla ilgili olan videomuzu tüm sürücülere izlettiriyoruz. Ayrıca bu talimata uyacaklarına dair formumuz var. Onu da imzalattırıyoruz. Sürücüler araca binerken öncelik olarak ortada bir arkadaşımız bulunuyor. Elinde araçların hızını kontrol edebileceğimiz kumandamız mevcuttur. Araçların hızını 4 kademede yavaşlatabildiğimiz gibi herhangi bir tehlike anında araçlarımızı komple stop edebiliyoruz. Emniyet kemerini tamamen sürücünün vücuduna ayarlamak gerekiyor. Saçlar kesinlikle dışarı çıkartılmayacak, atkılar çıkartılacak. Bu kurallara uyulduktan sonra herhangi bir riski yok" dedi.
Kazadan sonra işlerinde bir düşüşün yaşanmadığını belirten Başbağ, "Kaza yeni olduğu için herhangi bir değişiklik yok" şeklinde konuştu.
(HÇ-ET-CC-Y)

08.02.2013 17:27:50 TSI

Editör: Wan Haber