Sakarya'da go-kart pistinde yaptığı kazada kafası koparak ölen üniversite öğrencisi Tuğba Erdoğan'ın ailesi, evlat acısını ikinci kez yaşadı. Ablasının da henüz 9 yaşındayken lösemiden öldüğü ortaya çıkan Tuğba'nın cenazesi, memleketi Kütahya'ya gönderildi.
Sakarya'da go-kart pistinde meydana gelen kazada ölen Tuğba Erdoğan'ın cenazesi, İstanbul Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Buradaki otopsi işlemlerinin ardından cenaze Zeytinburnu'nda bulunan Kozlu Gasilhanesi'ne getirildi. Baba Süleyman Erdoğan da, 11 yaşındaki oğlu Murat ile birlikte gasilhane önünde bekledi. Erdoğan ailesinin evlat acısını ikinci kez yaşadıkları ortaya çıktı. Ailenin 4 çocuğundan biri olan Merve'nin 1995 yılında henüz 9 yaşındayken lösemiden hayatını kaybettiği öğrenildi.
Gasilhane önünde basın mensuplarına açıklama yapan acılı baba, olayda ihmal olduğunu belirterek, "Gazetelerde çıkan fotoğraflara baktığımızda benim kızımın bindiği aracın arkasında korkuluk yok, sünger yok. Öbür aracın korkuluğu var. Burada büyük bir ihmal görülüyor. Son aldığımız haberlere göre devlet go-kart pistlerini incelemeye almış. Bu olaydan sonra incelemeye alındığı söyleniyor. Çok geç kalınmıştır ama benim kızım gittikten sonra inşallah başkası yanmasın. Geçen sene de aynı olay yaşanmış, kızın saçları gitmiş" dedi.
Kızının ölümü ile ilgili henüz kendilerine bir bilgi verilmediğini anlatan Erdoğan, "Dün ben ifade verdim, şikayetçiyim dedim. Zaten kamu da davasını açmış. Kask falan hiçbir şey yokmuş" diye konuştu.
Baba Erdoğan, 4 çocuğu olduğunu ifade ederek, "Çocuklarımdan 2'si öldü. Merve 9 yaşındayken lösemiden öldü. Bu kızım da bu olaydan öldü" şeklinde konuştu.
Kızıyla en son dün sabah telefonla konuştuğunu anlatan acılı baba, "Arkadaşlarıyla gezmeye gideceğinden haberim vardı" dedi. Erdoğan, kızının hayalinin okulu bitirip, kendi ekmeğini kazanmak olduğunu ifade ederek, "Zaten üniversite dışında çalışıyordu. Yavaş yavaş iş hayatı başlamıştı. Aynı zamanda TEMA'nın da başkanıydı" dedi.
Kızının go-karta bindiğinden haberi olmadığını belirten Erdoğan, "Devlet tam denetimini yapsın, bu eğlence yerlerini incelesin. Bu bizim kaderimizmiş ama kaderi de sineye çekmek olmaz. Kanun neyi emrediyorsa onu yapacağız" diye konuştu.
Baba Süleyman Erdoğan, gasilhanedeki işlemlerin tamamlanmasını beklerken oğlu Murat'la birlikte yakındaki bir camiye giderek cuma namazını kıldı. Acılı baba, daha sonra kızının cenazesini teslim aldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze aracına konulan Tuğba'nın cenazesi, Kütahya'ya doğru yola çıkarıldı. Cenazenin Kütahya'nın Gediz ilçesinde yarın öğle namazına müteakip defnedileceği belirtildi.
(OY-ÇK-CC-Y)

08.02.2013 13:58:52 TSI

Editör: Wan Haber