Sakarya'da bir genç kızın go-kart kazasında ölmesinin ardından güvenlik konusu tartışılırken; işletmeci Osman Başbağ, "Bu spor kesinlikle tehlikeli bir spor değildir. Gerekli emniyet tedbirleri ve gerekli ruhsat aldıktan sonra 7'den 70'e herkesin yapabileceği bir spordur" dedi.
Sakarya'da meydana gelen ve üniversite öğrencisi Tuğba Erdoğan'ın ölümüyle sonuçlanan go-kart kazasının ardından yapılan sporun ne denli güvenli olup olmadığı gündeme geldi. Ataköy'deki Go Kart İşletme Müdürü Osman Başbağ, "Bu spor kesinlikle tehlikeli bir spor değildir. Gerekli emniyet tedbirleri ve GEREKLİ ruhsat aldıktan sonra 7'den 70'e herkesin yapabileceği bir spordur. Kazalar olabilir tabiî ki. Biraz önce gördüğünüz gibi müşterilerle bizzat ilgilenilmesi gerekiyor. Görevli personelin mutlaka kontrolü yapması gerekiyor, emniyet kemerinin düzenli takılıp takılmadığını kontrol etmesi gerekiyor. Ayrıca mesela bizim pistimizde güvenlik tedbirlerine ek olarak araçların hızını biz komuta edebiliyoruz. Yarış esnasında bütün görevli arkadaşımız tüm yarışmacılarımızı izliyor. Her hangi bir tehlike anında eğer yarışmacı aracı kontrol edemiyorsa arkadaşımız hızını 4 kademede yavaşlatabildiği gibi aracı tamamen de durdurabiliyor" diye konuştu.
Sakarya'daki kazada ihmalin olup olmadığı sorulan Başbağ. "O konuda benim bir şey demem yanlış olur. Adli merciler bu konuyu araştıracaktır" diye konuştu.
(AS-AS-YHY-Y)

07.02.2013 19:33:45 TSI

Editör: Wan Haber