Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın (GMKA) Çanakkale'deki 3. ilçe çalıştayı Ezine Meslek Yüksekokulu'nda yapıldı.
GMKA Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, Ezine Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen çalıştayda yaptığı konuşmada, bölge planı konusunda katılımcılara görüşlerini aktardı. Güney Marmara Bölgesi'ndeki her ilçeye gideceklerini söyleyen Gündoğan, "Şimdi 2014-2023 yılları arasında uygulanacak plan için buradayız. Bu çalıştayların ülkemizin 2023 vizyonuna katkısının güçlü olacağına inanıyorum. İl ve ilçe olarak 2023'te nerede olmak istiyorsak, onu belirlemeye çalışacağız. 2023'te Ezine nerede olacakneyi başarmış olacağızBunu müzakere edip, sizden gelen talepleri değerlendirip, planımızda yer vereceğiz" diye konuştu.
Kaymakam Cengiz Karabulut ise Ezine'nin marka bir şehir olduğuna işaret ederek, "Potansiyelimizi yeterince değerlendiremiyoruz. 10 yıllık gelişim planını buna göre şekillendirmek zorundayız" dedi.
Çalıştaya, Ezine Kaymakamı Cengiz Karabulut, GMKA Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan , Ezine Belediye Başkanı Halil Büyükerol, Ezine Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa Palaz, Geyikli Beldesi Belediye Başkanı Metin Salman, Mahmudiye Beldesi Belediye Başkanı İbrahim Keskin ile STK ve siyasi parti temsilcileri katıldı.
(CA-GD-MŞ)

16.01.2013 11:02:05 TSI

Editör: Wan Haber