Güney Marmara Kalkınma Ajansı bugün Dursunbey'de Bölge Planı Çalıştayı gerçekleştirdi. Çalıştaya Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan ve Dursunbey Kaymakamı Yaşar Aksanyar'da katıldı.
Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, Dursunbey'de yapılan Bölge Planı Çalıştayında yaptığı konuşmada "İstişareye önem veriyoruz" dedi. Güney Marmara Kalkınma Ajansı 2014-2023 Bölge Planı çalışmalarına Dursunbey'de düzenlediği çalıştayla devam etti. Dursunbey Öğretmenevindeki çalıştaya genel sekreter ve ajans uzmanları ile birlikte Dursunbey Kaymakamı Yaşar Aksanyar, daire müdürleri, Oda ve Borsa temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve fikir önderlerinden oluşan kalabalık bir grup katıldı. Ajansın, Balıkesir ve Çanakkale'de düzenleyeceği bir dizi sektörel ve ilçe bazlı çalıştaylar ile Güney Marmara bölgesini 2023 vizyonuna taşıyacak yeni Bölge Planının zeminini oluşturacağı bildirildi. GMKA'nın 2014-2023 Bölge Planı hazırlanması için Kaymakamlıklarla koordineli bir şekilde her ilçede yapacağı çalıştaylarda, ilçedeki kamu kurumları, yerel yönetimler, özel sektör, oda, borsa, siyasi parti temsilcileri, kooperatifler, sivil toplum kuruluşları ve fikir önderleriyle birlikte ilçe ve ilçelerdeki sektörlerin mevcut durumları ve gelecek vizyonları masaya yatırılıyor. Çalıştayda ilk konuşmayı yapan Mustafa Gündoğan, artık tepeden inme planlama döneminin gerilerde kaldığı ve Bölge Planı anlayışına geçildiğinin altını çizdi. Konuşmasında "İstişareye ve katılımcılığa önem veriyoruz" diyen Genel Sekreter Mustafa Gündoğan, "Ülkemizde uzun yıllar boyunca yürütülen katı merkeziyetçi anlayışın dezavantajlarını hepimiz gördük. Kaynaklarımızı uzun yıllar merkeziyetçi anlayışla heba ettik. Artık Ankara'dan yürütülen planlama çalışmaları terk edildi. Kalkınma Ajanslarına bölgesel planlamaları yapması görevi verildi" dedi.
Yenilikçi, vizyoner, bilimsel ve sosyal kesimleri gözeten bir Bölge Planı yapmalıyı hedeflediklerini söyleyen Genel Sekreter Gündoğan, "Ülkemizin nasıl 2023 vizyonu varsa bölgemizin ve ilçemizin de bir vizyonu olmalı. Dursunbey'in öncelikleri nelerdir? Bunları tespit etmeliyiz. Tabi burada, Çevresel Sürdürülebilirlik üzerinde önemle durduğumuz bir konu olduğunu vurgulamak istiyorum. Balıkesir ve Çanakkale olarak çok güzel bir doğada ve çevrede yaşıyoruz. Sanayileşme adına bu çevresel değerlerimizi feda edemeyiz" diye konuştu.

DURSUNBEY'DE İŞ VAR
GMKA Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, kalkınma ajansı olarak bölge içi gelişmişlik farklarının azaltılması amaçladıklarını, Güney Marmara Bölgesindeki nispeten az gelişmiş her ilçesinin standartlarını diğer ilçelerle eşitlenmesi gerektiğini söyledi. Dursunbey hakkında çeşitli bilgiler veren Genel Sekreter Gündoğan, "Dursunbey'in üçte ikisi ormanla kaplı. Türkiye'de iki tane Orman İşletmesi olan belki de tek ilçe. Madencilik noktasında yer altı kaynakları çok geniş. Allah yer üstüne çok güzel bir doğa verirken yer altını da zenginliklerle donatmış. Dursunbey Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin mali destek programımızdan 'Bu Okulda İş var' projesiyle aldığı destek ortada. Buna benzer ben de 'bu ilçede iş var' diyorum. Şimdi işe koyulma zamanı" diye konuştu.
GMKA Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan'ın açılış konuşmasından sonra kürsüye gelen Kaymakam Yaşar Aksanyar, Dursunbey olarak mali desteklerden yararlanmak için proje yapma işini öğreneceklerini söyledi. Yapılan toplantının Dursunbey'e katkı sağlayacağına inandığını söyleyen Kaymakam Yaşar Aksanyar, "Bir şeyi üretmek için önce onu düşünmemiz gerekir. Bu toplantıya katılanların ileride Dursunbey'de hayata geçirilecek şeyleri düşünmek ve planlamak üzere burada olduklarını düşünüyorum. Katılımın güzel olacağına ve güzel bir işe imza atacağımıza inanıyorum" dedi.
(HD-YU)

11.12.2012 16:35:53 TSI

Editör: Wan Haber