Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş ile Yönetim Kurulu üyeleri, 27 Ocak Pazar Günü Madenci Anıtı'nda gerçekleştirilecek olan Emeğe Saygı Mitingi nedeniyle Zonguldak Kent Merkezi'nde esnafı ziyaret ettiler.
Esnaf ziyaretlerinde mitinge davet için el ilanları da dağıtan GMİS Heyeti, miting nedeniyle çevre esnafından hoşgörü beklediklerini ifade ettiler. Esnaf ziyaretine GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş'ın yanı sıra Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ, Genel Sekreter Behzat Cinkılıç, Genel Mali Sekreter Muharrem Sarıçam, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun ile GMİS'e bağlı şubelerin başkan ve yöneticileri katıldı.
Esnaf ziyareti ile ilgili bilgi veren GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, "Bildiğiniz gibi 7 Ocak'ta Kozlu'da meydana gelen kazanın ardından Sendikamız Başkanlar Kurulu'nun aldığı karar doğrultusunda 27 Ocak Pazar Günü Emeğe Saygı Mitingi yapacağız. Başkanlar Kurulumuzun ardından miting ile ilgili olarak işyerlerimizde bildiri okundu ve bölge ziyaretleri yapıldı. Türkiye'deki tüm emek örgütlerine, meslek örgütlerine çağrı yaptık. 4 memur ve 3 işçi sendikaları konfederasyonunu mitinge davet ettik. Bugün Zonguldak esnafını, hem mitinge davet etmek ve hem de esnafımızdan Madenci Anıtı'nda yapılacak miting nedeniyle hoşgörü beklediğimizi ifade etmek için ziyaret ediyoruz. Türkiye'de çok sayıda emek örgütü ve meslek örgütleri mitinge katılacaklarını bildiler. Zonguldak'tan mitinge katılımı çok önemsiyoruz. Zonguldak'ın mitinge duyarlılık göstermesi çok önemlidir. Zonguldak'ın esnafının, memurunun, işçisinin, emeklisinin, işsizinin, Zonguldak'ta yaşayan herkesin bu mitinge duyarlı olmasını bekliyoruz. Çünkü burası Emeğin Başkentidir. Bu nedenle tüm Zonguldak halkını mitingimize bekliyoruz. Zonguldak yeniden tarihi günlerinden birini yaşasın istiyoruz. Emeğe saygının ne demek olduğunu tüm Türkiye'ye göstersin istiyoruz. Tüm halkımızı mitinge davet ediyoruz" dedi.
(OA-OA-Y)

26.01.2013 10:07:38 TSI

Editör: Wan Haber