Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, yönetim kurulu adına bir mesaj yayınlayarak, maden işçileri, MTA işçileri, emekçilerin ve halkın yeni yılını kutladı.
GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, mesajında şu görüşlere yer verdi: "Bir yılı daha geride bırakıyor, yeni bir yıla girmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 2012 yılını stratejik enerji kaynaklarını paylaşmayı amaçlayan güç çatışmalarıyla, bölgemizdeki birçok ülkenin siyasal rejimlerinin yeniden şekillenmesiyle, küresel kriz tehditleriyle tamamlıyoruz.
2012 yılında GMİS olarak Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) işçi alınması amacıyla başlattığımız çalışmaların 2013 yılı başında olumlu sonuçlanabilmesi için aralıksız çalışmaya devam ediyoruz. Tüm siyasetçilerimizin, Zonguldak, Bartın ve Karabük halkının desteğiyle olumlu sonuçlar alacağımıza inanıyoruz. Genel Maden İşçileri Sendikası, 2013 yılında da, bir yandan Maden işçilerinin, MTA işçilerinin ve kurumlarımızın geleceklerine daha da güvenle bakabilmeleri için çalışmalarını sürdürecek, öte yandan Zonguldak, bölgemiz ve ülkemiz halkının ve emekçilerinin hak ve çıkarlarının korunması, ekonomik ve sosyal refahları için verdiği mücadeleye devam edecektir.
Maden işçisinden, MTA işçisinden, Zonguldak ve bölge insanından aldığımız güce inanarak, umudumuzu canlı tutarak verdiğimiz mücadele yolunda yorulmadan ilerleyeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, TTK'da, MTA'da, Hema'da ve Star'da çalışan kardeşlerimizin, emekçilerin ve tüm halkımızın Yeni Yılını kutluyor, barışın, huzurun ve hoşgörünün egemen olduğu bir dünyada yaşamak umuduyla, 2013 yılının başarı, sağlık, mutluluk getirmesini diliyoruz."

30.12.2012 11:47:46 TSI

Editör: Wan Haber