Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, yönetimiyle birlikte Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sav ve üyelerini ziyaret etti.
GMİS'in 27 Ocak 2013 Pazar günü gerçekleştireceği "Emeğe Saygı Mitingi"nde basın mensuplarının da desteğini beklediklerini ifade eden Genel Başkan Alabaş, "Tarihi günlerden biri olacağına inanıyorum" dedi.
Alabaş, gazetecilerin "Çalışan Gazeteciler Günü"nü kutlayarak başladığı konuşmasında, şunları söyledi:
"Genel Maden İşçileri Sendikası olarak, 27 Ocak tarihinde 'Emeğe Saygı Mitingi' adı altında Zonguldak'ta bir miting düzenliyoruz. O anlamda bizim sesimizi duyuran, kamuoyu oluşturan basın emekçilerimizin de orada kendi pankartları adı altında yürüyeceğine inanıyoruz, yürümesini istiyoruz. Çünkü biz tüm emek örgütlerini, tüm emeğin temsilcilerini gerek Zonguldak'tan, gerek bölgemizden, gerekse Türkiye'den tüm emek örgütlerini ve tüm emek dostlarını bu mitinge davet ettik ve orada olacaklarını da inanıyoruz. Bu anlamda bizim sesimizi ulusal anlamda duyurmaya, yukarılara duyurmada da sizlere büyük iş düşüyor. Hem bizim sesimizi duyurma anlamında biz baştan teşekkür edelim, hem de mitingimize davet edelim diye o yüzden Karaelmas Gazeteciler Derneği'ni ziyaret ettik. Tarihi günlerden biri olacağına inanıyorum. Gerek sayı anlamında, gerekse tepki anlamında tarihi günlerden biri olacak diye düşünüyorum. Bütün sivil toplum örgütleri kendi pankartlarının önünde yürüyecek. Bunun düzenleyicisi biziz, ama davet afişlerine Genel Maden İşçileri Sendikası logosunu bile koymadık. Bu Zonguldak'ın mitingidir."
KGD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sav ise, ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Sav konuşmasında, "Emek dendiği zaman madenci, madenci dendiği zaman Genel Maden İşçileri Sendikası hep akla geliyor. Bu bağlamda düzenlemiş olduğunuz mitinge umarım beklediğiniz kalabalık sağlanır. Biz de orada sesinizi duyurmaya çalışacağız. Umarım hedeflediğiniz noktaya gider ve taşeronlaşmanın önüne geçilebilir. Bu bağlamda tekrar ziyaretinizden dolayı şahsınıza ve tüm yönetim kurulu üyelerinize teşekkür ederim. Umarım çalışmalarınızda başarılı olursunuz ve emeği gerektiği gibi temsil edersiniz" dedi.
(OA-OA-Y)

24.01.2013 13:58:43 TSI

Editör: Wan Haber