Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, bir basın açıklaması yaparak TTK Üzülmez Müessesesi'ndeki gelişmelere dikkati çekti.
GMİS Yöneticisi Osman Tutkun, yaptığı açıklamada Üzülmez Müessesesi'ndeki üretimin iyi gitmediğini belirterek yetkilileri uyardı. Müessesenin üretimini ve verimliliğini artırmak için çalışmak durumunda olanları, başka hesapların içine girmemeleri konusunda uyaran Tutkun açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
"Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessesesi, üretim ve verimlilik açısından bakıldığında çok da iyi bir noktada görünmüyor. Bunun sorumlusu öncelikle Müessese Müdürü ve yakın çalışma arkadaşlarıdır.
Biz işçiler olarak bize verilen görevleri yerine getiriyoruz. Öyle ki işçi arkadaşlarımızın giriş-çıkışlarındaki kart basma işlemi bile dakiktir. Hal böyleyken, kurumu yaşatmak, geliştirmek ve ülkemize, milletimize katkı verir hale getirmesi gerekenler, son günlerde başka işlerin peşinde koşuyor. Sanki emekli olup kurumdan ayrılmış gibi başka şirketlere hizmet edenleri yakından takip ediyoruz. Kimin yakını nerede çalışıyor, kim nereye gitmenin planlarını yapıyor, araştırmaya devam ediyoruz. 1,5 yıldır, 4. Ocak hangi istikamete yönelecek ve üretimi artıracak çalışmasını bitiremeyenlerin, memleketin başka köşesinde, 5 tonluk vagon almaya gitmeleri inandırıcı değildir. Üretimi artırdınız da mı 5 tonluk vagona ihtiyaç doğdu? Bu hikayelere kimse inanmıyor, herkes sizin neyin peşinde olduğunuzu iyi biliyor. 5 tonluk vagon görmeye, işletme planları ve dosyalarıyla mı gidilir? Hem bu iş size niye kaldı? Bu kurumun Genel Müdürlük kadrolarının yapması gereken alım-satımdan size ne! Biz sabırla izlemeye devam ediyoruz. Zamanı ve yeri geldiğinde herkese hesabını sorarız. İnanmıyorsanız tarihimize bakın. Kimin sol gösterip sağ vurduğunu, kimin sağ gösterip sol vurduğunu biliriz. Herkes yediği ekmeğe sahip çıksın, kafa-kol ilişkileri içine girmesin, ihanet içinde olmasın."
(SD-OS-Y)

15.12.2012 14:58:35 TSI

Editör: Wan Haber