Dünyanın en büyük teknoloji devlerinden olan Google'nin haberleşme servislerinden Gmail'de büyük bir hata tespit edildi. Kullanıcılar Google otomatik düzeltme özelliğinden şikayetlerini sosyal medyada dile getiriyor. Gmail'deki bu hata nedeniyle binlerce e-postanın yanlış kişiye gittiği tahmin ediliyor.

Google'ın popüler e-posta servisi Gmail'de nihai günlerde ortaya çıkan bir hata kullanıcılarını güç durumda bırakıyor. Kullanıcı, mesela iş arkadaşına mail atmak istediğinde 'To' yani 'Kime' kısmına arkadaşının isminin kafa harfini yazıyor ve 'Otomatik Tamamla' sıfatı arkadaşının isminin geri kalanını tamamlıyor. Zira Gmail'in bu sıfatı sayesinde kullanıcılar sıkça mail'leştiği arkadaşlarının kafa harfini dahi yazarak hızlıca mail atabiliyorlar. 


Ancak bu sıfatta ortaya çıkan bir hata nedeniyle sıkça mail atmadığınız arkadaşlarınıza dahi yanlışlıkla mail atabilirsiniz. Örneğin hızlıca 'Ahmet Erkan' adına mail atmak isterken dikkat etmezseniz pek de görüşmediğiniz ilgisiz bir kullanıcıya 'Ahmet Metekan'a mail gönderebilirsiniz.

Google otomatik düzeltme özelliğindeki laf konusu açıkla ilgili bir açıklamada bulunmazken, kullanıcılar da şikayetlerini Twitter ve başka sosyal medya mecralarında dile getirmeyi sürdürüyor.

Gmail'deki bu hata nedeniyle binlerce e-postanın yanlış kişiye gittiği tahmin ediliyor.

Editör: Wan Haber