Antalya'nın Serik ilçesinde Roma dönemindeki gladyatörlerin dövüşlerinin canlandırıldığı Aspendos Gladyatör Arena'nın yerli gladyatörleri, Türkiye'yi tanıtıcı bir katalog için objektif karşısına geçti.
Aspendos Antik Tiyatrosu yakınlarındaki alan üzerine kurulan Aspendos Gladyatör Arena'da eğitimlerini tamamlayan oyuncular, 24 bin metrekarelik alanda Roma döneminde gerçekleşen gladyatör dövüşlerini canlandırmaya devam ediyor. Kış mevsimi olmasına aldırmayan yerli gladyatörler, gösterilerin ardından bir katalog çalışması için objektif karşısına geçti.
Fotoğraf sanatçısı baba-oğul Zafer Gündoğdu ve Günay Gündoğdu, 42 ülkede yer bulacak olan 'Elysion 2013' kataloğu için Türkiye'nin tarihi mekanlarında çekimlere başladı. 120 sayfalık katalogta tarihi ve doğal mekanların yanında Aspendos'ta bulunan yerli gladyatörler de bulunuyor. Bu kapsamda Aspendos Gladyatör Arena akşam çekimleri için hazırlandı. Çekimlerde gladyatörlere Çek manken Dorina Glockova ve Hırvat manken Ta Utman eşlik etti.

DÖVÜŞ SAHNELERİ CANLANDIRILDI
Gladyatörler mankenlerle birlikte objektif karşısına geçerken kimi zaman da dövüş sahneleri canlandırdı. Yerli gladyatörler dövüş sahnelerinin ardından mankenleri aratmayacak pozlar verdi. Glockova kılıç ile poz verirken, gladyatörler ile savaşmayı ihmal etmedi. Soğuk havada yapılan çekimler, yaklaşık 2 saat sürdü.
Oğluyla birlikte tasarladıkları proje hakkında bilgi veren fotoğraf sanatçısı Zafer Gündoğdu, "Bir müşterimiz daha önce yapılmayan, hiç kimsenin kullanmadığı bir proje çalışması yapılmasını istedi. Nasıl farklı bir çalışma yapabiliriz diye düşünmeye başladık. Antalya'da gladyatörlere ulaştık ve mankenlerle farklı bir katalog çalışması yaptık" dedi.
Manken Glockova hayatında ilk kez böyle ilginç bir çalışma içinde yer aldığını belirterek, "Çok heyecan vericiydi. Güzel bir çalışma oldu. Zaman zaman korkulu anlar da yaşadım. Türkiye'ye yine gelmek isterim" dedi.
Aspendos Gladyatör Arena Konsept Danışmanı Mehmet Bıcıoğlu ise, Türkiye'de ilk kez gladyatörler ile mankenlerin aynı çalışma içerisinde yer aldığını söyledi. Amaçlarının Antalya turizmine farklılık kazandırmak olduğunu ifade eden Bıcıoğlu, ülke tanıtımına katkı sağlayacak olan her türlü çalışmanın destekçisi olacaklarını kaydetti.
(İA-SK-GS-Y)

26.01.2013 12:15:14 TSI

Editör: Wan Haber