Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okulları öğrencileri, Gaziantep'in tarihi ve turistik yörelerine yönelik başlattıkları inceleme gezilerini sürdürüyor.
Geleneksel Gaziantep gezilerini yoğun bir programla sürdürün GKV Özel Okulları öğrencilerinin bu kez durağı Zeugma Mozaik Müzesi oldu. Müzede inceleme yapan GKV öğrencileri, antik dönemin sihirli dünyasını keşfederek bu güzelliklerin dünya genelinde tanıtımı için gönüllü kültür elçiliği yapacaklarını ifade etti.
Gezilerle ilgili bir değerlendirme yapan GKV Özel Ortaokulu Müdürü Ali Bozgeyik, "Aydın, kültürlü ve bilgili bir nesil yetiştirmeyi ilke edinen Gaziantep Kolej Vakfı özel Okullarının bu doğrultuda yaptığı ve geleneksel hale gelen dış mekân gezilerinde müzeler vazgeçilmez yerler arasındadır. GKV 6. Sınıf öğrencilerimiz ve rehber Öğretmenleri İ. Halil Ayazın'la birlikte Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi'ni ziyaret ederek incelemelerde bulunduk. Tarih, kültür ve sanat alanında şaheser olan mozaikleri inceleme fırsatı bulan öğrencilerimiz, aynı zamanda mozaiklerin mitolojik öykülerini dinleyerek tarihi değerlerini öğrendiler. Dünyanın en büyük mozaik müzesinde bulunmanın zevki ve gururu öğrencilerimizin gözlerinden okunuyordu. Öğrencilerimiz, yaklaşık iki bin yıllık tarihe sahip olan Zeugma antik kentinin ticarette, sanat ve kültürde ne kadar zengin olduğunu ve bu parlak medeniyetin tanıtılması ve gelecek nesillere aktarılması için yürütülecek çalışmalarda aktif rol almak istediklerini ifade ettiler. Bilindiği gibi GKV Özel Okulları öğrencilerinin yoğun bir yurt dışı gezi programı bulunmakta. Bu geziler sırasında Gaziantep'te bulunan gerek ata yadigarı gerekse değişik medeniyetlere ait geçmişten günümüze ulaşabilen eserlerin tanıtımını yapmak istiyorlar. Bizlerde okul idaresi olarak bu aktiviteleri destekleyeceğiz. Gerek eğitim için gerekse çeşitli organizasyonlara katılmak için yurt dışına giden öğrencilerimizin katıldıkları etkinliklerde bu eserleri tanıtmalarını sağlayacağız. Gezilerimiz diğer kültürel varlıklarla ilgili sürdürülecek olup müzeler kenti haline gelen Gaziantep'in her karışının öğrencilerimiz tarafından görülmesini ve öğrenilmesini istiyoruz. Tanımadan tanıtım yapmak mümkün değil. Bu yolla öğrencilerimiz gezi ve inceleme noktasında da bir çok kazanıma sahip olmaktadırlar" dedi.
Zeugma Mozaik Müzesindeki incelemelerini tamamlayan öğrencilerin önümüzdeki dönemlerde diğer müzelere, antik şehirler ve ören yerlerine yönelik geziler düzenleyeceği öğrenildi.
(HD-MEF-Y)

09.12.2012 12:05:51 TSI

Editör: Wan Haber